Авторизация
Всемирный клуб одесситов
20.12.2014   15:00

Обращение ветеранов, воинов-интернационалистов, чернобыльцев к Высшему руководству Украины

Відкрите звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету міністрів України.

Серед ветеранів Великої Вітчизняної війни, війни в Афганістані, воїнів - інтернаціоналістів, ветеранів військової служби і праці, дітей війни, чорнобильців зростає занепокоєння у зв’язку з проголошеними органами влади намірами зруйнувати чинну систему соціального захисту вразливих верств українського населення.

Вдячна соціальна Незалежна Держава Україна в складних політичних і економічних умовах встановила у якості компенсації для цих категорій справжніх патріотів соціальні гарантії, які закріплені Конституцією і законами України. Ветерани з розумінням ставилися до невеликого рівня цих гарантій, усвідомлюючи економічні можливості Держави.

Натомість, останнім часом у публічних висловлюваннях високопосадовців суспільству нав’язується думка про те, що скасування зазначених соціальних гарантій є чи не єдиним способом врятувати країну від фінансово- економічної кризи.

У Програмі діяльності Кабінету міністрів України, яку щойно підтримав Парламент, не знайшлося жодного доброго слова на адресу членів родин загиблих, ветеранів і інвалідів війни, учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, учасників бойових дій в Афганістані, воїнів - інтернаціоналістів і ветеранів праці. Особливого цинізму зазначені дії набувають з огляду на те, що в Україні оголошено 2014 рік - Роком учасників бойових дій на території інших держав, 2015 рік - Роком ветеранів Великої Вітчизняної війни, а у 2016 році відзначатимуться ЗО роковини Чорнобильської трагедії.

Від імені цих людей вважаємо за необхідне нагадати про те, що вони в Україні є, вони ще живі і що завдяки їхнім зусиллям і їхньому подвигу є ви, є Україна і є сучасна Європа.

З метою запобігання фактичного геноциду наших співвітчизників пропонуємо Кабінету міністрів України і Верховній Раді України:

відмовитися від намірів щодо скасування норм Конституції України, якими встановлені права і свободи громадян;

будь - яке реформування у соціальної та інших сферах, які стосуються прав людини, здійснювати у суворій відповідності до вимог Конституції України, зокрема статті 22, якою забороняється будь - яке скорочення прав і свобод людини, у тому числі права на соціальний захист;

з метою подальшого розвитку громадянського суспільства забезпечити широкий діалог з громадськістю, що було головною вимогою Майдану, посилити державну підтримку громадських організацій ветеранів і інвалідів, узгоджувати з ними будь - які кроки щодо змін у соціальній і медичній сферах, своєчасно надавати для обговорення і ознайомлення громадськості, всього населення України відповідні проекти законодавчих і нормативно - правових актів;

відмовитися від переходу до т.з. "монетизації пільг”, оскілки Держава неспроможна забезпечити грошові виплати, еквівалентні встановленому законами України обсягу соціальних гарантій;

врахувати зазначені вимоги і пропозиції наших організацій при підготовці і прийнятті Закону України " Про Державний бюджет України на 2015 рік”.

Вимагаємо прислухатися до нашого Звернення, оскільки здійснення анонсованих владою антинародних реформ неодмінно спровокує соціальний вибух у суспільстві.

Звертаємось до Президента України, як гаранта дотримання конституційних прав громадян, щодо проведення невідкладної зустрічі з керівниками найбільш масових і структурованих всеукраїнських громадських організацій: Організації ветеранів України, Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), Всеукраїнської громадської організації інвалідів "Союз Чорнобиль України” - для розгляду зазначених питань.

 

 

Голова Ради організації Голова Української спілки, Президент ВГОІ ветеранів України ветеранів Афганістану, «Союз Чорнобиль П.С. Цибенко (воїнів-інтернаціоналістів) України», С.В. Червонописький, В.О. Березін.

Обращение ветеранов, воинов-интернационалистов, чернобыльцев к Высшему руководству Украины

Обращение ветеранов, воинов-интернационалистов, чернобыльцев к Высшему руководству Украины

 

 


Новости
Цитата дня

Звернення мера Одеси щодо оплати комунальних послуг

Коментує мер Одеси Геннадій Труханов

  • 25 июл, 10:47
Статьи

Одесса в ЮНЕСКО: новые возможности и высокая ответственность

В начале этого года исторический центр Одессы был включен в Список всемирного наследия ЮНЕСКО. Одесские архитектурные шедевры заняли важное место среди самых известных мировых объектов культурного наследия.

  • 05 дек, 12:23

Для украинских детей стартовала новаторская программа «Полет песни»

«Полет песни» — глобальная инициатива социализации украинских детей, вынужденных покинуть свои дома в результате вторжения России в Украину, с их сверстниками для обучения навыкам эмоционального интеллекта и грамотности.  

  • 20 мар, 12:45
Пресс-центр
Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Новости партнеров

Реализация проектов благоустройства Одессы

Реализация проектов благоустройства Одессы

Строительная компания «Гефест»
Благотворительная организация «Фонд Бумбураса»
Правовая корпорация
Gastrobar Odessa