Авторизация
Всемирный клуб одесситов
20.12.2014   11:06

Одесские ветераны написали открытое письмо Президенту (документ)

Одесские ветераны написали открытое письмо Президенту (документ)

Одесские ветераны а также чернобыльцы обеспокоены решением правительства "сэкономить" на социальных выплатах, требую четкого соблюдения норм Конституции, а также экстренной встречи представителей центральной власти с руководителями общественных и ветеранских организаций для разрешения проблемы. 

Відкрите звернення

до Президента України,

Верховної Ради України,

Кабінету міністрів України

 

Серед ветеранів Великої Вітчизняної війни, війни в Афганістані, воїнів - інтернаціоналістів, ветеранів військової служби і праці, дітей війни, чорнобильців зростає занепокоєння у зв’язку з проголошеними органами влади намірами зруйнувати чинну систему соціального захисту вразливих верств українського населення.

Вдячна соціальна Незалежна Держава Україна в складних політичних і економічних умовах встановила у якості компенсації для цих категорій справжніх патріотів соціальні гарантії, які закріплені Конституцією і законами України. Ветерани з розумінням ставилися до невеликого рівня цих гарантій, усвідомлюючи економічні можливості Держави.

Натомість, останнім часом у публічних висловлюваннях високопосадовців суспільству нав’язується думка про те, що скасування зазначених соціальних гарантій є чи не єдиним способом врятувати країну від фінансово-економічної кризи.

У Програмі діяльності Кабінету міністрів України, яку щойно підтримав Парламент, не знайшлося жодного доброго слова на адресу членів родин загиблих, ветеранів і інвалідів війни, учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, учасників бойових дій в Афганістані, воїнів-інтернаціоналістів і ветеранів праці. Особливого цинізму зазначені дії набувають з огляду на те, що в Україні оголошено 2014 рік - Роком учасників бойових дій на території інших держав, 2015 рік - Роком ветеранів Великої Вітчизняної війни, а у 2016 році відзначатимуться ЗО роковини Чорнобильської трагедії.

Від імені цих людей вважаємо за необхідне нагадати про те, що вони в Україні є, вони ще живі і що завдяки їхнім зусиллям і їхньому подвигу є ви, є Україна і є сучасна Європа.

З метою запобігання фактичного геноциду наших співвітчизників пропонуємо Кабінету міністрів України і Верховній Раді України:

відмовитися від намірів щодо скасування норм Конституції України, якими встановлені права і свободи громадян;

будь - яке реформування у соціальної та інших сферах, які стосуються прав людини, здійснювати у суворій відповідності до вимог Конституції України, зокрема статті 22, якою забороняється будь - яке скорочення прав і свобод людини, у тому числі права на соціальний захист;

з метою подальшого розвитку громадянського суспільства забезпечити широкий діалог з громадськістю, що було головною вимогою Майдану, посилити державну підтримку громадських організацій ветеранів і інвалідів, узгоджувати з ними будь - які кроки щодо змін у соціальній і медичній сферах, своєчасно надавати для обговорення і ознайомлення громадськості, всього населення України відповідні проекти законодавчих і нормативно - правових актів;

відмовитися від переходу до т.з. "монетизації пільг”, оскілки Держава неспроможна забезпечити грошові виплати, еквівалентні встановленому законами України обсягу соціальних гарантій;

врахувати зазначені вимоги і пропозиції наших організацій при підготовці і прийнятті Закону України " Про Державний бюджет України на 2015 рік”.

Вимагаємо прислухатися до нашого Звернення, оскільки здійснення анонсованих владою антинародних реформ неодмінно спровокує соціальний вибух у суспільстві.

Звертаємось до Президента України, як гаранта дотримання конституційних прав громадян, щодо проведення невідкладної зустрічі з керівниками найбільш масових і структурованих всеукраїнських громадських організацій: Організації ветеранів України, Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), Всеукраїнської громадської організації інвалідів " Союз Чорнобиль України ” - для розгляду зазначених питань.

 

Голова Ради організації       Голова Української спілки          Президент  ВГОІ

ветеранів України                ветеранів Афганістану                «Союз Чорнобиль

П.С. Цибенко                        (воїнів-інтернаціоналістів)          України»

                                                С.В. Червонописький                   В.О. Березін

Одесские ветераны написали открытое письмо Президенту (документ)
Одесские ветераны написали открытое письмо Президенту (документ)
Новости
Цитата дня

Звернення мера Одеси щодо оплати комунальних послуг

Коментує мер Одеси Геннадій Труханов

  • 25 июл, 10:47
Статьи

Одесса в ЮНЕСКО: новые возможности и высокая ответственность

В начале этого года исторический центр Одессы был включен в Список всемирного наследия ЮНЕСКО. Одесские архитектурные шедевры заняли важное место среди самых известных мировых объектов культурного наследия.

  • 05 дек, 12:23

Для украинских детей стартовала новаторская программа «Полет песни»

«Полет песни» — глобальная инициатива социализации украинских детей, вынужденных покинуть свои дома в результате вторжения России в Украину, с их сверстниками для обучения навыкам эмоционального интеллекта и грамотности.  

  • 20 мар, 12:45
Пресс-центр
Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Новости партнеров

Реализация проектов благоустройства Одессы

Реализация проектов благоустройства Одессы

Строительная компания «Гефест»
Благотворительная организация «Фонд Бумбураса»
Правовая корпорация
Gastrobar Odessa