Авторизация
Всемирный клуб одесситов
22.02.2024   15:32

Ветерани та члени їхніх сімей можуть безкоштовно здобути освіту

Ветерани війни та члени їхніх сімей, члени родин загиблих (померлих) ветеранів війни, захисники і захисниці України мають можливість безкоштовно здобути освіту, пройти перепідготовку чи підвищення кваліфікації.

Про це повідомляє прес-служба одеської мерії.

Держава гарантує надання цільової підтримки для здобуття професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, а також професійної адаптації (підготовка, перепідготовка й підвищення кваліфікації) за різними освітніми рівнями.

З цією метою Міністерство у справах ветеранів розробило покрокову інструкцію, як отримати державну підтримку на здобуття освіти:

Крім того, з метою уніфікації освітніх послуг для ветеранів війни та членів їхніх сімей на вебплатформі е-Ветеран фахівці Мінветеранів створили Єдину базу знань для ветеранів та їхніх сімей.

За посиланням можна знайти усі відповіді на нагальні питання щодо послуг з професійної адаптації, підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації, працевлаштування, які реалізуються в межах бюджетних програм Мінветеранів, Міносвіти, Мінекономіки та Державного центру зайнятості.

Також тут можна дізнатися, які є гарантії та пільги для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю, членів їхніх сімей щодо надання послуг з професійної адаптації, повної або часткової оплати навчання за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, отримання ваучера на навчання (підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації), грантів для створення або розвитку ветеранського бізнесу тощо.

В Одесі направлення на проходження професійної адаптації в рамках виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 21.06.2017 № 432 «Про затвердження Порядку та умов забезпечення соціальної та професійної адаптації осіб, які звільняються або звільнені з військової служби, з числа ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, членів сімей таких осіб, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України та постраждалих учасників Революції Гідності» можна отримати, звернувшись до Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради.

На даний час формується реєстр цільової категорії громадян, які бажають пройти професійну адаптацію в 2024 році.

За детальною інформацією щодо отримання послуги з професійної адаптації звертатися до Управління з питань соціальної підтримки ветеранів Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради за адресою: м. Одеса, вул. Косовська, 2-Д (Єдине вікно ветерана) або за телефоном: (048) 705 18 40.

Навчання в рамках експериментального проєкту з організації професійно-технічного навчання для ветеранів війни та осіб з інвалідністю внаслідок війни можна пройти в Державному навчальному закладі «Одеський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» (адреса: м. Одеса, вул. І. Рабіна, 18а, тел.: (048) 705 44 05).

Департамент праці та соціальної політики Одеської міської ради

Новости
Цитата дня

Звернення мера Одеси щодо оплати комунальних послуг

Коментує мер Одеси Геннадій Труханов

  • 25 июл, 10:47
Статьи

Одесса в ЮНЕСКО: новые возможности и высокая ответственность

В начале этого года исторический центр Одессы был включен в Список всемирного наследия ЮНЕСКО. Одесские архитектурные шедевры заняли важное место среди самых известных мировых объектов культурного наследия.

  • 05 дек, 12:23

Для украинских детей стартовала новаторская программа «Полет песни»

«Полет песни» — глобальная инициатива социализации украинских детей, вынужденных покинуть свои дома в результате вторжения России в Украину, с их сверстниками для обучения навыкам эмоционального интеллекта и грамотности.  

  • 20 мар, 12:45
Пресс-центр
Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Новости партнеров

Реализация проектов благоустройства Одессы

Реализация проектов благоустройства Одессы

Строительная компания «Гефест»
Благотворительная организация «Фонд Бумбураса»
Правовая корпорация
Gastrobar Odessa