Авторизация
Всемирный клуб одесситов
08.04.2024   17:30

Український ветеранський фонд: ініціативи для ветеранів та їхніх сімей

Український ветеранський фонд підготував чергову добірку корисних посилань для ветеранів війни та членів їхніх родин.

Про це інформує прес-служба одеської мерії.

* Ветерани та ветеранки можуть отримати грант на розвиток власного садівництва, ягідництва та виноградарства від Мінагрополітики. Розмір допомоги – до 400 тис. грн за гектар. Детальна інформація та подання заявки - за посиланням.

* ГО "Час дії" запрошує молодих ветеранів та ветеранок взяти участь у навчанні в межах проєкту EU4Youth. На відібраних учасників чекає навчання, зустрічі з відомими бізнесменами, економістами та тренерами. Разом з менторами кожен учасник напише бізнес-план. 10 учасників отримають грант у розмірі 6000 євро на розвиток або започаткування власної справи. Дізнатися більше та подати анкету - за посиланням. Дедлайн подачі анкет - 30 квітня 2024 року.

* Подбайте про свій бізнес. Український ветеранський фонд відшкодовує 20 тисяч гривень за програмою мікрофінансування бізнесу ветеранів та членів їхніх родин на купівлю товарів та обладнання для ведення власної справи. Це можуть бути зарядні станції та генератори, компʼютерна техніка та фотоапарати, устаткування для виробництва та багато іншого. Деталі - за посиланням.

* На вебплатформі е-Ветеран фахівці Мінветеранів створили Єдину базу знань для ветеранів війни та членів їхніх сімей. У базі можна знайти відповіді на нагальні запитання щодо послуг з професійної адаптації, підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації, працевлаштування, які реалізуються в межах бюджетних програм, дізнатися про гарантії та пільги для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю, членів їхніх сімей, зокрема щодо надання грантів для створення або розвитку ветеранського бізнесу. Єдина база знань – за посиланням.

* Учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни можуть пройти безоплатне професійне навчання від Державної служби зайнятості за 95 ліцензованими робітничими професіями та 365 освітніми програмами підвищення кваліфікації. Навчатися можна в одному з восьми центрів професійно-технічної освіти. Перелік центрів та професій – за посиланням. Подати заяву - за посиланням.

В Одесі інформацію щодо реалізації програм Державної служби зайнятості можна отримати, звернувшись до Одеської філії Одеського обласного центру зайнятості (вул. Генерала Петрова, 22В, тел.: 073 26 15 585).

Навчання в рамках Експериментального проєкту з організації професійно-технічного навчання для ветеранів війни та осіб з інвалідністю внаслідок війни можна пройти в Державному навчальному закладі «Одеський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» (адреса: м. Одеса, вул. І. Рабіна, 18а, тел.: (048) 705 44 05).

Дорожня карта міської служби зайнятості.

Департамент праці та соціальної політики Одеської міської ради продовжує формувати реєстр тих, хто бажає пройти професійну адаптацію в рамках виконання постанови КМУ від 21.06.2017 № 432.

За детальною інформацією щодо отримання послуги з професійної адаптації можна звертатися до Управління з питань соціальної підтримки ветеранів Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради за адресою: м. Одеса, вул. Косовська, 2-Д (Єдине вікно ветерана) або за телефоном: (048) 705 18 40.

Департамент праці та соціальної політики Одеської міської ради

Новости
Цитата дня

Звернення мера Одеси щодо оплати комунальних послуг

Коментує мер Одеси Геннадій Труханов

  • 25 июл, 10:47
Статьи

Одесса в ЮНЕСКО: новые возможности и высокая ответственность

В начале этого года исторический центр Одессы был включен в Список всемирного наследия ЮНЕСКО. Одесские архитектурные шедевры заняли важное место среди самых известных мировых объектов культурного наследия.

  • 05 дек, 12:23

Для украинских детей стартовала новаторская программа «Полет песни»

«Полет песни» — глобальная инициатива социализации украинских детей, вынужденных покинуть свои дома в результате вторжения России в Украину, с их сверстниками для обучения навыкам эмоционального интеллекта и грамотности.  

  • 20 мар, 12:45
Пресс-центр
Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Новости партнеров

Реализация проектов благоустройства Одессы

Реализация проектов благоустройства Одессы

Строительная компания «Гефест»
Благотворительная организация «Фонд Бумбураса»
Правовая корпорация
Gastrobar Odessa