Авторизация
Всемирный клуб одесситов
09.04.2024   11:30

Автошколи для осіб з інвалідністю: Одеса долучилася до флагманського проєкту для ветеранів

В Одесі ветерани війни та члени їхніх сімей, які мають інвалідність із порушенням опорно-рухового апарату, можуть пройти безкоштовну професійну адаптацію в автошколі.

Про це повідомляє прес-служба одеської мерії.

Проєкт реалізується за рахунок коштів бюджетної програми Мінветеранів у рамках ініціативи “Без бар’єрів” першої леді України Олени Зеленської.

У межах цього проєкту створено зручну та якісну державну послугу з навчання керування автомобілем та отримання посвідчення водія на право керування транспортним засобом категорії «В» для людей з інвалідністю із порушенням опорно-рухового апарату.

У нашому місті навчання проводиться в автошколі, що діє на базі Одеського державного університету внутрішніх справ. У закладі створені всі умови для інклюзивного доступу до навчання та перенавчання кожного громадянина без винятків.

Хто має право на отримання послуги?

Право на отримання послуги з професійної адаптації за рахунок коштів державного бюджету відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21.06.2017 № 432 мають:

- особи, які звільняються або звільнені з військової служби;

- з числа ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, члени сімей таких осіб;

- члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни;

- члени сімей загиблих (померлих) захисників та захисниць України;

- постраждалі учасники Революції Гідності;

- військовослужбовці (резервісти, військовозобов’язані, добровольці Сил територіальної оборони) Збройних Сил, Національної гвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держприкордонслужби, Держспецтрансслужби, військовослужбовці військових прокуратур, поліцейські, особи рядового, начальницького складу, військовослужбовці Управління державної охорони, Держспецзв’язку, ДСНС, Державної кримінально-виконавчої служби, співробітники Служби судової охорони, інших утворених відповідно до законів військових формувань, які брали безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією рф проти України, та члени їхніх сімей (на період дії воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення чи скасування).

Загальна тривалість навчання – 11 тижнів. Іспит складається у сервісному центрі МВС на транспортному засобі з ручним керуванням.

В Одесі направлення на проходження професійної адаптації можна отримати, звернувшись до Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради. Наразі формується реєстр цільової категорії громадян, які бажають пройти професійну адаптацію у 2024 році.

За детальною інформацією щодо отримання цієї послуги звертатися до Управління з питань соціальної підтримки ветеранів Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради за адресою: м. Одеса, вул. Косовська, 2Д (Єдине вікно ветерана) або за телефоном: (048) 705 18 40.

 Детальніше: http://surl.li/sgnvv

Департамент праці та соціальної політики Одеської міської ради

Новости
Цитата дня

Звернення мера Одеси щодо оплати комунальних послуг

Коментує мер Одеси Геннадій Труханов

  • 25 июл, 10:47
Статьи

Одесса в ЮНЕСКО: новые возможности и высокая ответственность

В начале этого года исторический центр Одессы был включен в Список всемирного наследия ЮНЕСКО. Одесские архитектурные шедевры заняли важное место среди самых известных мировых объектов культурного наследия.

  • 05 дек, 12:23

Для украинских детей стартовала новаторская программа «Полет песни»

«Полет песни» — глобальная инициатива социализации украинских детей, вынужденных покинуть свои дома в результате вторжения России в Украину, с их сверстниками для обучения навыкам эмоционального интеллекта и грамотности.  

  • 20 мар, 12:45
Пресс-центр
Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Новости партнеров

Реализация проектов благоустройства Одессы

Реализация проектов благоустройства Одессы

Строительная компания «Гефест»
Благотворительная организация «Фонд Бумбураса»
Правовая корпорация
Gastrobar Odessa