Авторизация
Всемирный клуб одесситов
26.09.2024   16:18

В одеській мерії виконують розпорядження Кіпера: визначено замовника проєктування демонтажу 19 одеських памʼятників (відео)

В Одесі пройшло засідання виконавчого комітету міськради, на розгляд якого було винесено питання демонтажу 19 обʼєктів  (переважно памʼятників) - в тому числі, 7 об'єктів, що мають статус пам'яток культурної спадщини. Дане питання було винесено на виконання розпорядження начальника Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера від  26 липня 2024   року.

Рішенням виконавчого комітету Одеської міської ради замовником проєктування демонтажу (перенесення, вилучення) з публічного простору пам’ятників, пам’ятних знаків, їх окремих елементів у м. Одесі призначено Управління капітального будівництва.

«Лист-звернення міського голови щодо перегляду зазначеного розпорядження було відхилено. Крім того, до Одеської міської ради надійшов лист голови Одеської обласної військової адміністрації про негайне виконання цього розпорядження. Тому маємо в цивілізований спосіб розпочати ці роботи», - зазначив в.о. Одеського міського голови Олександр Філатов.

За словами заступниці начальника міського управління капітального будівництва Лариси Янушкевич, своїм розпорядженням голова Одеської ОВА доручив органам місцевого самоврядування провести роботу з вилучення або перенесення пам’ятників, (пам’ятних знаків, їх окремих елементів) згідно переліку.

Наразі Одеській міській раді необхідно підготувати значний обсяг документів, розробити наукову та технічну документацію. Також ми маємо пройти всі процедури, передбачені Законом України про охорону памʼяток культурної спадщини. В деяких випадках - звернутися до ЮНЕСКО, обовʼязково отримати погодження на вилучення та перенесення цих памʼятників від Міністерства культури. Самостійно це робити ми не можемо», наголосила Янушкевич.

Новости
Цитата дня

Звернення мера Одеси щодо оплати комунальних послуг

Коментує мер Одеси Геннадій Труханов

  • 25 июл, 10:47
Статьи

Одесса в ЮНЕСКО: новые возможности и высокая ответственность

В начале этого года исторический центр Одессы был включен в Список всемирного наследия ЮНЕСКО. Одесские архитектурные шедевры заняли важное место среди самых известных мировых объектов культурного наследия.

  • 05 дек, 12:23

Для украинских детей стартовала новаторская программа «Полет песни»

«Полет песни» — глобальная инициатива социализации украинских детей, вынужденных покинуть свои дома в результате вторжения России в Украину, с их сверстниками для обучения навыкам эмоционального интеллекта и грамотности.  

  • 20 мар, 12:45
Пресс-центр
Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Новости партнеров

Реализация проектов благоустройства Одессы

Реализация проектов благоустройства Одессы

Строительная компания «Гефест»
Благотворительная организация «Фонд Бумбураса»
Правовая корпорация
Gastrobar Odessa