Приміщенням володіє фізична особа на підставі Свідоцтва про право власності, виданого Виконавчим комітетом Одеської міської ради від 06.10.2004 серія САА № 448691. 

Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю в Одеській області видано дозвіл на виконання будівельних робіт з реконструкції домоволодіння ще в березні 2011 року. Управлінням ДАБК Одеси було заборонено проводити ці роботи ще у вересні 2017 року. Замовнику будівництва та генеральному підряднику було вручено приписи про зупинення виконання будівельних робіт. Проте нещодавно було зафіксовано початок робіт із влаштування дерев’яних і металевих елементів навісу. 

За результатами проведеного комісійного обстеження інспекторами ДАБК разом із Приморською районною адміністрацією, Департаментами з благоустрою міста та земельних ресурсів, а також КП «ЖКС «Порто-Франківський» 4 жовтня 2024 року було складено акт про порушення.

Всі матеріали передано до Приморської районної адміністрації. Наразі Управління ДАБК чекає розпорядження на демонтаж самовільно влаштованих елементів та конструкцій.