Щороку з квітня до листопада фонтани прикрашають Одесу і радують одеситів та гостей міста своєю красою. Цього року працювали 17 фонтанів.

Двічі на місяць одеські фонтани проходять планове технічне обстеження та профілактику: чищення форсунок, промивання піщаного фільтра, перевірка роботи насоса дозатора та рівня реагентів.

Крім того, працівники КП «Сервісний центр» регулярно виконують роботи з прибирання чаш фонтанів, виловлювання випадкового сміття з води, чищення зовнішніх фільтрів і додання води до потрібного рівня. 

У разі непогоди такі роботи проводяться поза планом. Оскільки всі фонтани розташовані просто неба, внаслідок негоди у фонтани потрапляє в рази більше пилу, опалого листя, гілок, випадкового сміття тощо. Такі ситуації потребують оперативного реагування та проведення незапланованих робіт з очищення чаш фонтанів.

Вчора фахівці КП «Сервісний центр» працювали у Грецькому парку, де очистили чашу фонтана від нанесеного негодою сміття.

***
Одеська мерія нагадує про необхідність дбайливого ставлення до майна територіальної громади Одеси. 
Категорично заборонено купатися в міських фонтанах, купати в них тварин або кидати у чаші фонтанів будь які речі/сміття. 
Внаслідок випадків вандалізму фонтани нерідко припиняють свою роботу на час проведення необхідного ремонту.
Крім того, слід дотримуватися правил безпеки й уникати контакту з водою з чаш фонтанів, оскільки вода у фонтанах обробляється спеціальними реагентами для запобігання цвітінню.

Фото: прес-служба одеської мерії