На локації влаштовано чудове дозвілля для дітей. Тут працюють психологи та волонтери, займаючи малечу майстер-класами та захоплюючими іграми. Крім того, батьки можуть отримати корисну інформацію, консультації психолога або юриста. Усі заняття у точці «Спільно» є безкоштовними.

Заступниця міського голови Світлана Бедрега зазначила, що з перших днів вторгнення Одеський залізничний вокзал став потужним транзитним хабом для мешканців Херсонщини та Миколаївщини. А згодом, коли Одеса стала більш захищеною, все більше переселенців обирали наше місто для зупинки. Світлана Бедрега відзначила повну кооперацію з працівниками вокзалу та подякувала за тісну співпрацю, що дозволила  врятувати життя сотням українців.
 

«Наразі під час збільшення кількості обстрілів Одеси та південних регіонів, їхніх трагічних наслідків, коли родини приймають рішення тимчасово переїхати, відкриття точки «Спільно» на вокзалі – це своєчасне та важливе рішення. Це суттєва допомога міській владі, яка зосереджена на захисті та відновленні міської інфраструктури після влучань, а також допомозі постраждалим», – зазначила заступниця міського голови. 

Світлана Бедрега подякувала за надійне партнерство та допомогу, яка надається Одесі Дитячим фондом ООН. Зокрема, вже надійшло 6 тонн гуманітарного вантажу. Це речі, які дуже потрібні нашим мешканцям, особливо родинам, що потерпають від війни. Всього з початку вторгнення місто отримало 33 гуманітарні вантажі у вигляді гігієнічних наборів, медичного приладдя, предметів особистої гігієни, резервуарів та фільтрів для води, дитячих наборів тощо. Також ЮНІСЕФ вже декілька років допомагає мерії створювати в місті систему, яка відповідає найкращим інтересам дитини.

У відкритті простору для дітей взяли участь: голова  Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мунір Мамедзаде, голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко, працівники Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради, представники громадських організацій. 

Аналогічні локації «Спільно» працюють на залізничних вокзалах Києва, Дніпра, Львова та Харкова.

Дитяча точка «Спільно» – це безпечний і затишний простір для дітей, де з ними працюватимуть професійні педагоги, аніматори та психологи, які проводитимуть творчі заняття, різноманітні майстер-класи, квести, гратимуть з ними в розвивальні ігри. Також тут можна отримати й інші послуги, а саме:

- психосоціальну підтримку;

- перенаправлення до вузькопрофільних спеціалістів (медиків, психологів, логопедів тощо);

- інформування щодо оформлення документів та розв’язання правових питань щодо дітей;

- індивідуальна та групова робота з дітьми та батьками;

- проведення групи підтримки для батьків у громаді;

- розважальні та освітні ігри, корисне дозвілля для дітей;

- консультування щодо доступних соціальних послуг у громаді;

- організація освітніх заходів для батьків.

 

Фото: прес-служба мерії