Міський голова подякував ЮНІСЕФ за численні гуманітарні вантажі, стале партнерство та допомогу в реалізації проєктів у сфері захисту прав дітей. 

Крім того, було відзначено співпрацю у реалізації ініціатив, спрямованих на створення системи інтегрованих соціальних послуг і підтримку найуразливіших категорій сімей і дітей. 

Під час діалогу сторони обговорили подальшу співпрацю та реалізацію спільних проєктів. Зокрема, залучення громадських організацій до надання соціальних послуг, замовником яких виступає ЮНІСЕФ. Це стане допомогою муніципалітетам. 

Також мер Одеси і представники Дитячого фонду ООН обговорили проблемні питання переходу від системи інституційних закладів до

альтернативних форм сімейного виховання дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей-сиріт. 

Наприклад, через низький для мільйонного міста рівень оплати праці вихователів в Одесі є складнощі з реалізацією проєкту сімейного патронату. Також є потреба у залученні донорської допомоги для розвитку Дитячих будинків сімейного типу. 

«ЮНІСЕФ є світовим лідером із захисту прав дітей. Ми завжди шукаємо шляхи вирішення проблеми, тому, якщо в рамках ЮНІСЕФ не зможемо вам допомогти, то пошукаємо партнерів», - зазначила керівниця Одеського регіонального офісу Представництва ЮНІСЕФ в Україні пані Одрі Лекомте. 

Крім того, під час зустрічі сторони обговорили впровадження проєкту альтернативного водопостачання: за підтримки ЮНІСЕФ у низці одеських лікарень будуть пробурені свердловини.

Фото, відео: прес-служба мерії