Наразі проводиться анкетування діячів та експертів культури. За словами головної координаторки проєкту Яни Бойцової, вже проведено дослідження культурних потреб жителів та їхніх уявлень про міський міф, результати яких стануть фундаментом для подальшої роботи над «Дорожньою картою».

«Дорожня карта обіцяє стати не лише стратегічним документом, а й інструментом культурної трансформації, що враховує потреби та бажання місцевих культурних і креативних спільнот, – зауважує директор Департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міської ради Іван Ліптуга. – Вона покликана визначити шляхи розвитку і стати основою для оновлення культурної діяльності в Одесі, враховуючи глобальні та регіональні виклики».

Організатори запрошують долучитися до опитування представників культури та креативних індустрій, міських інституцій, громадських організацій та митців. 

«Активна участь через опитування та обговорення дозволить безпосередньо вплинути на формування майбутнього культурного ландшафту Одеси», – додає керівниця робочої групи «Дорожньої карти культурного розвитку Одеси» Лала Алескерова.

* * * * *
Проєкт EU4Culture впроваджується Goethe-Institut у партнерстві з Данським інститутом культури, Чеськими центрами та Французьким інститутом у Грузії за фінансуванням Європейського Союзу.
Його мета – підтримати нестоличні міста у підготовці та впровадженні Стратегій розвитку культури, наслідуючи модель Культурних столиць Європи. Загалом 70 міст з 5 країн Східного партнерства взяли участь у конкурсі заявок на участь у проєкті. Крім Одеси, від України в проєкті беруть участь Рівне та Вінниця. Проєкт «Підтримка реалізації Стратегії культурного розвитку Одеси» координується ГО «Пікселейтід Реалітіз» у партнерстві з Департаментом культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міської ради, фінансується ЄС у рамках проєкту EU4Culture, що реалізується Goethe-Institut у партнерстві з Данським інститутом культури, Чеськими центрами та Французьким інститутом у Грузії.