Як повідомляє прес-служба одеської мерії, на форумі мер Одеси Геннадій Труханов разом з іншими європейськими колегами обговорював ключові виклики для міст ЄС. Захід був спрямований на зміцнення співпраці між заходами та новообраними членами Європейського парламенту.

У своєму виступі Геннадій Труханов підкреслив важливість горизонтальних зв'язків між містами та європейськими інституціями.

"У кожному виступі я відчув турботу і те, що всі єдині в допомозі Україні. Усі сьогодні на нашому боці та бажають якнайшвидшої победи та завершення війни. Було наголошено на важливості горизонтальних зв'язків між європейськими та українськими містами, адже це дозволить ефективніше використовувати фінансові ресурси", – зазначив мер Одеси.

Серед тих, хто виступав с промовою, на заході були президент Європейського парламенту Роберта Мецола, мер Страсбурга Жан Барсегіан, а також президент організації Eurocities, мер Лейпцига Бурхард Юнг. Учасники обговорили такі важливі теми, як демократія, екологія та соціальні питання, що впливають на європейські міста.

22 жовтня мери та депутати Європарламенту підписали політичну декларацію, яка визначає очікування міст щодо майбутнього Європи та важливість їхньої ролі у зміцненні співпраці з європейськими інституціями. Цей документ стане основою для подальшого розвитку взаємодії між містами Європи та Україною.