Захід організовано до Всесвітнього дня ментального здоров’я за підтримки Департаменту охорони здоров’я Одеської міської ради та Одеського міського центру здоров'я.

У цей день сімейні лікарі, педіатри, терапевти та психологи міських медзакладів проводили з дорослими пацієнтами та батьками дітей нформаційно-роз’яснювальну роботу щодо важливості піклування про ментальне здоров’я, надавали рекомендації з його збереження та способів самодопомоги. 

У разі потреби лікарі скеровували пацієнтів до кабінетів психологів, які створені в медзакладах Одеси в межах реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» для отримання безоплатної психологічної допомоги.

За підсумками проведення акції, консульгації отримали понад 550 одеситів — близько 450 дорослих і понад 100 дітей. Додатково психологи міських закладів охорони здоров’я надали 115 консультацій.

Також до Дня ментального здоров'я задля якомога більшого охоплення одеситів інформаційними заходами були проведені виїзні акції на відкритих майданчиках — зонах відпочинку, парках, скверах, прилеглих зонах при медзакладах.

Усі охочі могли отримати поради зі збереження та поліпшення ментального здоров'я, взяти участь у майстер-класах, заняттях з арттерапії, інтерактивних іграх для дітей За підсумками виїзної акції, до інформаційних заходів залучено близько 500 осіб, серед яких понад 150 дітей.

Фото: прес-служба одеської мерії