Мета заходу - підсумувати 10 років глобальної мережі, яка об'єднала понад 550 міст у боротьбі з епідеміями ВІЛ, гепатиту та туберкульозу, а також визначити напрямки роботи на наступне десятиліття. 

Про це повідомляє прес-служба одеської мерії.

Одеса, яка підписала Паризьку декларацію у 2017 році, досягла значних результатів, які представив мер Одеси Геннадій Труханов. 

Так, з 2017 року збільшено фінансування міських програм більш ніж у чотири рази. Наразі:   
- 98% людей, що живуть із ВІЛ, знають про свій статус;   
- 96% отримують лікування;  
- 96% мають невизначене вірусне навантаження. 

Особлива увага приділяється групам підвищеного ризику, з якими працюють мультидисциплінарні команди. Впроваджено програму допомоги людям із психічними розладами через вживання хімічних речовин. 

Попри війну, жодну соціальну програму не скорочено, а навпаки – Одеса розширила допомогу вразливим верствам населення. 

Основні теми цьогорічної конференції зосереджені на вирішенні проблем вразливих спільнот та обміні досвідом для досягнення справедливих та інклюзивних результатів у сфері здоров’я. 

«Зараз для нас дуже важливим питанням є безбар’єрне середовище. І досвід Парижа, який приймав Паралімпійські ігри, надихає. Я переконаний, що подальша співпраця та взаємодія дозволять нам досягти ще більшого прогресу в усіх сферах життя суспільства, де головна цінність – здоров'я людини та створення рівних можливостей», - зазначив Геннадій Труханов.