Авторизация
Всемирный клуб одесситов
23.08.2024   11:16

Одеська національна опера запрошує на «Оксамитовий сезон»! (відео)

Попри умови воєнного часу Одеська опера залишається вірною традиціям та запрошує на ІХ Міжнародний фестиваль мистецтв «Оксамитовий сезон в Одеській опері», який відбудеться за підтримки Одеської міської ради.

За дев’ять років мистецького буття одеський «Оксамитовий сезон» став одним з наймасштабніших вітчизняних оперно-балетних фестивалів в Україні. У 2024 році знакова театральна подія  розпочнеться в День Незалежності України – 24 серпня.

Цьогоріч фестиваль позиціонується як Маратон мистецького єднання, головним меседжем якого є: «Об’єднані мистецтвом». На глядачів очікує 14 яскравих мистецьких подій, парад  диригентів, топові оперні голоси України та зіркові гості, серед яких світова оперна дива, народна артистка України Людмила Монастирська (Національна опера України), оперний співак Альберто Профета(Італія), провідні солісти балету, заслужені артисти України Ярина Котис і Олександр Омельченко (Львівська національна опера), прима-балерина Англійського Національного балету Катерина Ханюкова (Лондон, Велика Британія).

Фестиваль відкриє прем'єра 214-го сезону – авторський проєкт театру, концерт «VLASNE. Ukrainian Project. Чотири століття української музики: від Бортнянського до Вакарчука».

За словами художньої керівниці фестивалю, генеральної директорки-художньої керівниці театру Надії Бабіч, «Оксамитовий сезон» — більше, ніж просто фестиваль: це ствердження сили мистецтва, платформа для спілкування і спільнодії.

«Одеський національний академічний театр опери та балету - це візитівка нашого міста, головний заклад культури, що надає приклад всім іншим. Все, що відбувається в стінах одеської національної опери, безумовно підтримується Одеською міською радою і, зокрема, департаментом», зазначив директор міського Департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Іван Ліптуга.

Новости
Цитата дня

Звернення мера Одеси щодо оплати комунальних послуг

Коментує мер Одеси Геннадій Труханов

  • 25 июл, 10:47
Статьи

Одесса в ЮНЕСКО: новые возможности и высокая ответственность

В начале этого года исторический центр Одессы был включен в Список всемирного наследия ЮНЕСКО. Одесские архитектурные шедевры заняли важное место среди самых известных мировых объектов культурного наследия.

  • 05 дек, 12:23

Для украинских детей стартовала новаторская программа «Полет песни»

«Полет песни» — глобальная инициатива социализации украинских детей, вынужденных покинуть свои дома в результате вторжения России в Украину, с их сверстниками для обучения навыкам эмоционального интеллекта и грамотности.  

  • 20 мар, 12:45
Пресс-центр
Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Новости партнеров

Реализация проектов благоустройства Одессы

Реализация проектов благоустройства Одессы

Строительная компания «Гефест»
Благотворительная организация «Фонд Бумбураса»
Правовая корпорация
Gastrobar Odessa