Авторизация
Всемирный клуб одесситов
04.06.2024   13:30

Сьогодні в Україні вшановують пам’ять безневинних дітей – жертв російської агресії

За рішенням Генеральної Асамблеї ООН щороку 4 червня відзначається Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії. Згідно з Постановою Верховної Ради України від 01.06.2021 року 4 червня в Україні є Днем вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Про це повідомляє прес-служба одеської мерії.

Починаючи з 2014 року, через військову агресію українські сім’ї та діти перебувають у постійній небезпеці, отримують травми, поранення, втрачають життя. Із 2014 року по червень 2021 року загинуло щонайменше 240 дітей.

З 24 лютого 2022 року діти України знову страждають від нової хвилі військових злочинів та жорстокості, з якими на нашу землю прийшла армія росії. Кількість жертв серед дітей зростає і шокує.

Станом на 04.06.2024 року внаслідок збройної агресії рф проти України Офісом Генерального прокурора зафіксовано 1368 випадків поранення та 551 факт загибелі маленьких українців. Ця статистика не враховує фактів, які відбуваються на тимчасово непідконтрольних Україні територіях, у місцях ведення активних бойових дій.

За час повномасштабного вторгнення в Одеській області внаслідок ворожих обстрілів загинуло 11 дітей, з них 9 - в Одесі. 

4 червня – це день, коли ми повинні згадати про жахливі наслідки війни для дітей України та зробити все можливе, щоб захистити їх та забезпечити їм мирне майбутнє. 

 

Новости
Цитата дня

Звернення мера Одеси щодо оплати комунальних послуг

Коментує мер Одеси Геннадій Труханов

  • 25 июл, 10:47
Статьи

Одесса в ЮНЕСКО: новые возможности и высокая ответственность

В начале этого года исторический центр Одессы был включен в Список всемирного наследия ЮНЕСКО. Одесские архитектурные шедевры заняли важное место среди самых известных мировых объектов культурного наследия.

  • 05 дек, 12:23

Для украинских детей стартовала новаторская программа «Полет песни»

«Полет песни» — глобальная инициатива социализации украинских детей, вынужденных покинуть свои дома в результате вторжения России в Украину, с их сверстниками для обучения навыкам эмоционального интеллекта и грамотности.  

  • 20 мар, 12:45
Пресс-центр
Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Новости партнеров

Реализация проектов благоустройства Одессы

Реализация проектов благоустройства Одессы

Строительная компания «Гефест»
Благотворительная организация «Фонд Бумбураса»
Правовая корпорация
Gastrobar Odessa