Члени Координаційної ради заслухали інформацію про роботу спеціалізованих служб підтримки осіб, постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, роботу Департаменту охорони здоров’я Одеської міської ради щодо запобігання та протидії домашньому насильству, підготовки молоді до подружнього життя, збереження репродуктивного здоров’я, безпечного материнства та відповідального батьківства.

Також учасники засідання ознайомилися зі станом роботи у сфері запобігання і протидії домашньому насильству в районах міста та діяльністю груп швидкого реагування на факти домашнього насильства та насильства за ознакою статі, ходом виконання у 2023 році розпорядження міського голови від 20.07.2023 № 347 «Про затвердження Плану заходів з виконання Національного плану дій резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на 2023 – 2025 роки в м. Одесі» та результатами моніторингу напрямку «Протидія торгівлі людьми».

Крім того, учасники засідання обговорили проблемні питання, які виникають під час проведення роботи у напрямку протидії домашньому насильству.

За результатами розглянутих питань головою Координаційної ради надані відповідні доручення. 

Під час засідання директорка Центру соціальних служб Одеської міської ради Юлія Гайдаржи повідомила про те, що Одеській міській раді передана "Подяка" за  активну участь у громадській діяльності та значний внесок у розвиток інклюзивного суспільства, а також нагорода за комплексний розвиток системи надання різного типу соціальних та реабілітаційних послуг населенню. Ці відзнаки вручені нашому місту за результатами проєкту «ГОВЕРЛА», що проводився за підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID).

На завершення заходу представниця Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA) Людмила Акімова відзначила командну роботу Одеської територіальної громади у напрямку запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі та вручила чергову відзнаку «Одеса - партнер Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA) у проєкті «Міста і громади, вільні від домашнього насильства».

Фото: прес-служба одеської мерії