Авторизация
Всемирный клуб одесситов
20.03.2024   17:30

Удосконалення механізму протидії домашньому насильству обговорили в Одесі (фото)

19 березня 2024 року відбулося засідання міської Координаційної ради з питань сімейної політики, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

Про це повідомляє прес-служба одеської мерії.

Члени Координаційної ради заслухали інформацію про здійснення повноважень підрозділами Головного управління Національної поліції України в Одеській області, Управління патрульної поліції в Одеській області та Південного міжрегіонального Центру з надання безоплатної правничої допомоги у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на території м. Одеси протягом 2023 року.

Під час засідання його учасники обговорили питання удосконалення механізму реагування на повідомлення про факти вчинення домашнього насильства щодо дітей, якості відпрацювання протоколів та інших матеріалів, які скеровуються до суду, необхідності проведення тренінгів для представників усіх суб’єктів взаємодії щодо відпрацювання складних кейсів.

За результатами роботи Координаційної ради надані відповідні доручення. 

Також під час засідання його учасники заслухали інформацію про виконання доручень голови Координаційної ради, наданих на попередніх засіданнях.

Довідка

Протягом 2023 року до органів Національної поліції в Одеській області надійшло 10242 повідомлення за фактами скоєння домашнього насильства по м. Одесі.

За результатами відпрацювання повідомлень підрозділами поліції складено 3927 протоколів про адміністративне правопорушення за ст. 173-2 КУпАП, винесено 2531 терміновий заборонний припис. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за 76 фактами вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. 126-1 Кримінального Кодексу України (домашнє насильство), розпочато 33 кримінальних провадження за ознаками кримінального правопорушення за ст. 390-1 Кримінального Кодексу України (невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів, або не проходження програм для кривдників).

Фото: прес-служба мерії 

Удосконалення механізму протидії домашньому насильству обговорили в Одесі (фото)
Удосконалення механізму протидії домашньому насильству обговорили в Одесі (фото)
Удосконалення механізму протидії домашньому насильству обговорили в Одесі (фото)

Новости
Цитата дня

Звернення мера Одеси щодо оплати комунальних послуг

Коментує мер Одеси Геннадій Труханов

  • 25 июл, 10:47
Статьи

Одесса в ЮНЕСКО: новые возможности и высокая ответственность

В начале этого года исторический центр Одессы был включен в Список всемирного наследия ЮНЕСКО. Одесские архитектурные шедевры заняли важное место среди самых известных мировых объектов культурного наследия.

  • 05 дек, 12:23

Для украинских детей стартовала новаторская программа «Полет песни»

«Полет песни» — глобальная инициатива социализации украинских детей, вынужденных покинуть свои дома в результате вторжения России в Украину, с их сверстниками для обучения навыкам эмоционального интеллекта и грамотности.  

  • 20 мар, 12:45
Пресс-центр
Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Новости партнеров

Реализация проектов благоустройства Одессы

Реализация проектов благоустройства Одессы

Строительная компания «Гефест»
Благотворительная организация «Фонд Бумбураса»
Правовая корпорация
Gastrobar Odessa