Авторизация
Всемирный клуб одесситов
16.04.2024   14:30

До світлого дня – світлі вчинки: в Одесі стартує благодійний марафон

Упродовж квітня-травня 2024 року до великодніх свят в Одесі проходить традиційний благодійний марафон «До світлого дня – світлі вчинки».

Про це повідомляє прес-служба одеської мерії.

У рамках благодійного марафону діти та учнівська молодь під керівництвом педагогів закладів загальної освіти Одеси долучаться до низки благодійних заходів.

Так, під час виставок і ярмарок у рамках акції «Кава від освітян» батьки та педагогічні працівники можуть придбати чашку запашної кави. Всі виручені кошти будуть направлені на потреби Збройних Сил України. 

Концертна програма «Від колиски до звитяги» буде представлена в рамках всеукраїнського патріотично-мистецького проєкту Центру морально-психологічної підтримки Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Юні одесити зможуть навчитися виготовленню писанок, оберегів, сувенірів та листівок під час майстер-класів у майстерні «Великдень єднає», великоднього онлайн-фестивалю (Соціальні мережі #Easterfestival). Також для педагогічних працівників та учнів проведуть майстер-клас з писанкарства «Воскресни, писанко!».

1-2 травня Парламент старшокласників Одеси проведе акцію «Великоднє дерево Миру». Також лідери учнівського самоврядування закладів освіти міста візьмуть участь у майстер-класі з випікання та прикрашання великоднього печива (Одеський національний технологічний університет).

3 травня в Одеському палаці дитячої та юнацької творчості «Біла акація» відбудеться акція «Переможний Великдень» з освячення великодніх пасок, які будуть передані військовослужбовцям.

Упродовж травня також триватиме благодійна акція «Великодній кошик» для військовослужбовців, онкохворих дітей, дітей з особливими освітніми потребами, людей похилого віку, ветеранів війни та праці, інвалідів, які перебувають у геріатричному пансіонаті.

Крім того, у закладах освіти будуть оформлені книжкові виставки, великодні інсталяції «Світле свято Великодня», а в квітні заплановано проведення акції «Зелене місто».

* * * * *

Ініціатор благодійного марафону «До світлого дня – світлі вчинки» - Департамент освіти та науки Одеської міської ради. Мета заходу - сприяння національно-патріотичному вихованню дітей та учнівської молоді, виховання у юного покоління загальнолюдських, духовних та моральних цінностей.

Новости
Цитата дня

Звернення мера Одеси щодо оплати комунальних послуг

Коментує мер Одеси Геннадій Труханов

  • 25 июл, 10:47
Статьи

Одесса в ЮНЕСКО: новые возможности и высокая ответственность

В начале этого года исторический центр Одессы был включен в Список всемирного наследия ЮНЕСКО. Одесские архитектурные шедевры заняли важное место среди самых известных мировых объектов культурного наследия.

  • 05 дек, 12:23

Для украинских детей стартовала новаторская программа «Полет песни»

«Полет песни» — глобальная инициатива социализации украинских детей, вынужденных покинуть свои дома в результате вторжения России в Украину, с их сверстниками для обучения навыкам эмоционального интеллекта и грамотности.  

  • 20 мар, 12:45
Пресс-центр
Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Новости партнеров

Реализация проектов благоустройства Одессы

Реализация проектов благоустройства Одессы

Строительная компания «Гефест»
Благотворительная организация «Фонд Бумбураса»
Правовая корпорация
Gastrobar Odessa