Представник Уповноваженого Марія Попова ознайомила присутніх з основними категоріями звернень, які надходять до Офісу Омбудсмана від заявників з Одеської області, а також питаннями та проблемами, над якими нині працює регіональне представництво Уповноваженого в Одеській області.

Про це повідомляє прес-служба одеської мерії.

Заступниця директорки Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради Тетяна Вікован проінформувала про роботу районних фронт-офісів щодо нараховування допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 332.

Юрист Громадської організації «Десяте квітня» Євген Максютенко повідомив про допомогу, яка надається в районних управліннях соціального захисту Одеси при зверненні внутрішньо переміщених осіб.

ГО «Десяте квітня» та представники Міжнародної організації International Rescue Committee і надалі будуть надавати допомогу з питань оформлення, переоформлення документів внутрішньо переміщеним особам у фронт-офісах Центрів інтегрованих соціальних послуг.

Зі своїми пропозиціями щодо допомоги у вирішенні окремих питань виступили представники й інших громадських та благодійних організацій.

Так, Благодійний фонд «Право на захист» готовий надавати допомогу маломобільним групам населення щодо перевезення для оформлення довідок внутрішньо переміщених осіб, виплат на проживання тощо.

Підбиваючи підсумки засідання робочої групи, Марія Попова зазначила, що всі рекомендації будуть опрацьовані та винесені на розгляд Експертної ради для подальшого направлення пропозицій Уповноваженому.