Постановою Кабінету Міністрів України від 06.08.2024 № 888 затверджено Порядок реалізації експериментального проєкту з організації надання внутрішньо переміщеним особам похилого віку, особам з інвалідністю соціальних послуг стаціонарного догляду, підтриманого проживання за принципом «гроші ходять за людиною».

Відповідно до Порядку надавачами соціальних послуг у рамках експериментального проєкту можуть бути юридичні особи та фізичні особи-підприємці, включені до розділу «Надавачі соціальних послуг» Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг, які надають соціальні послуги стаціонарного догляду/підтриманого проживання.

Надавачам, які бажають взяти участь в експериментальному проєкті, необхідно надсилати на поштову адресу/адресу електронної пошти Національної сервісної служби заяву про проведення оцінювання їх відповідності критеріям діяльності надавачів соціальних послуг, визначеним Постановою Кабінету Міністрів України від 03 березня 2020 року № 185 та умовам Порядку.

З формами заяви та інших документів, затверджених наказом Міністерства соціальної політики України від 04.09.2024 № 403-Н «Про затвердження деяких форм документів, необхідних для реалізації експериментального проєкту з організації надання внутрішньо переміщеним особам похилого віку, особам з інвалідністю соціальних послуг стаціонарного догляду, підтриманого проживання за принципом «гроші ходять за людиною», можна ознайомитися за посиланням.

Під час реалізації експериментального проєкту Національна соціальна сервісна служба здійснює:

- оцінювання відповідності надавачів соціальних послуг, які виявили бажання взяти участь в експериментальному проєкті, критеріям та умовам, визначеним Постановою № 888, за результатами якого готує висновок;

- контроль за дотриманням вимог законодавства про соціальні послуги.

Контактні дані Головного управління Національної соціальної сервісної служби в Одеській області: 65026, м. Одеса, вул. Жуковського, 11, тел.: (048) 705 70 43, (048) 705 70 44, е-mail: [email protected].