Авторизация
Всемирный клуб одесситов
18.01.2013   16:44

Депутаты парламента озвучили перечень мер по защите Канонического Православия

Глава межфракционного депутатского объединения Вадим Колесниченко обнародовал стратегию действий парламентариев по защите Православной Церкви. Текст заявления.

Шановні архіпастирі, пастирі та вірні громадяни Канонічної Української Православної Церкви!

В цей знаменний рік, рік 1025-річчя хрещення Київської Русі, з благословення предстоятеля Української Православної Церкви блаженнійшого Володимира митрополита Київського та всієї України, з Божою поміччю продовжило (відновило) свою роботу під моїм керівництвом Міжфракційне депутатське об’єднання на підтримку Канонічної Православної Церкви.

2013 – це рік, в якому ми святкуватимемо 1025 років хрещення Київської Русі. За час, коли наші предки під мудрим керівництвом, як в сфері державотворення так і в сфері просвітництва, великого князя Київського святого рівноапостольного Володимира прийняли світло Православної Віри наш український народ зробив вагомі кроки в історії світової православної цивілізації. Варто пригадати великих діячів держави та церкви святих Антонія та Феодосія Печерських, святого митрополита Петра Могилу, святого архієпископа, великого вченого та хірурга Луку Войно-Ясинецького чи світочів політики, науки та літератури Б.Хмельницького, Г.Сковороду, Т.Шевченка, М.Гоголя, С.Корольова, Б.Патона та багатьох інших, які зробили неоціненний вклад в розвиток не лише нашої держави, а й усього людства.

Прикладом для нас слугують і ратні дружини Київської Русі на чолі з святим Іллею Муромським й славні наші предки козаки і тисячі наших сучасників, священнослужителів та мирян, які в часи радянських гонінь віддали своє безцінне життя за наше процвітання, за Віру Православну. Життєві приклади цих великих мужів дають нам наснагу в здійсненні нашої повсякденної непростої роботи, роботи законотворчої у Верховній Раді. Пам’ятаючи слова Господа нашого Іісуса Христа, що хороший господар будує свій дім на доброму фундаменті, ми прикладемо максимум зусиль, щоб фундамент нашої державності був максимально міцним, щоб жодні негаразди на змогли похитнути наш спільний дім – Україну. А це можливо лише за умови, що наша законотворча діяльність, закони нашої держави, будуть ґрунтуватись на моральних та духовних цінностях Православної Церкви, яка вже більше тисячі років плідно працює на благо нашого добробуту.

Беручи собі за приклад великого державотворчого діяча святого, рівноапостольного князя Володимира, ми маємо на меті як найближче привести наше законодавство до моральних і духовних цінностей Православної Церкви. В цей нелегкий час, як для нашої держави так і для нашої Церкви, ми бачимо велику необхідність в підтримці канонічної Української Православної Церкви. Ми розуміємо ту велику актуальність питань, які піднімає Православна Церква, і які турбують православних християн: ідентифікації особистості, біометричні документи, ювенальна юстиція, дотримання етичних та православних норм в сфері медицини та освіти. Крім того, є низка проблем адміністративного характеру, що негативно впливають на діяльність Церкви та її інституцій: пенсійне забезпечення священнослужителів, визнання державою дипломів освітніх духовних закладів, виділення земельних ділянок та багато інших.

Ці та інші питання вимагають тривалої, наполегливої та кропіткої законотворчої роботи, соціального діалогу та громадської підтримки.

Тому найближчими напрямками діяльності нашого міжфракційного депутатського об’єднання стануть:

перегляд та осмислення пропонованих для прийняття Верховною Радою законів з точки зору православної Віри та Церкви;

прийняття загальноукраїнської Декларації про гідність, свободу та права людини;

вдосконалення законів про оподаткування, біометричні документи, ІНН та ін.;

розробка та прийняття закону щодо визнання Православної Церкви як юридичної особи;

забезпечення виконання закону про повернення церковного майна;

уважне та ґрунтовне вивчення доцільності запровадження в Україні ювенальну юстицію;

розробка законопроекту про визнання дипломів духовних навчальних закладів;

сприяння можливості створення Православною Церквою загальноосвітніх навчальних закладів;

розробка законопроекту про медичне та пенсійне забезпечення священнослужителів;

співпраця з громадськими організаціями на підтримку Православної Церкви та координація їх роботи;

співпраця з депутатами інших держав з питань підтримки Православної Церкви;

введення священнослужителів як штатних одиниць в медичних та виправних закладах;

введення священнослужителів (капеланство) як штатних одиниць в збройних силах та в силових органах;

можливість висвітлювати діяльність об’єднання в ЗМІ.

Уклінно молимось, щоб Господь наш Іісус Христос дарував нам, під покровом Пресвятої Богородиці та заступництвом всіх святих в землях Святої Русі просіявших, сил та мудрості в побудові православної України – держави, де світло Христове просвітить усіх.

Вітаємо всіх людей доброї волі з цим ювілейним роком хрещення Київської Русі, бажаємо здоров’я, щастя, наснаги на добрі діла та щирої християнської любові.

Голова міжфракційного депутатського об’єднання

на підтримку канонічної Православної Церкви, народний депутат України

Колесніченко В.В.
Новости
Цитата дня

Звернення мера Одеси щодо оплати комунальних послуг

Коментує мер Одеси Геннадій Труханов

  • 25 июл, 10:47
Статьи

Одесса в ЮНЕСКО: новые возможности и высокая ответственность

В начале этого года исторический центр Одессы был включен в Список всемирного наследия ЮНЕСКО. Одесские архитектурные шедевры заняли важное место среди самых известных мировых объектов культурного наследия.

  • 05 дек, 12:23

Для украинских детей стартовала новаторская программа «Полет песни»

«Полет песни» — глобальная инициатива социализации украинских детей, вынужденных покинуть свои дома в результате вторжения России в Украину, с их сверстниками для обучения навыкам эмоционального интеллекта и грамотности.  

  • 20 мар, 12:45
Пресс-центр
Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Новости партнеров

Реализация проектов благоустройства Одессы

Реализация проектов благоустройства Одессы

Строительная компания «Гефест»
Благотворительная организация «Фонд Бумбураса»
Правовая корпорация
Gastrobar Odessa