Авторизация
Всемирный клуб одесситов
16.01.2013   18:33

Відкритий лист до Богдана Бенюка. З ким Ви, пане Богдану?

Вадим Горелік, професор Донецького технічного універсітету (1984-1997), заслужений винахідник України, жид (як на пана Тягнибока) из Германии обратился с посланием к актеру Богдану Бенюку.

Ув. Элеонора Гройсман!

Я внимательно слежу за инициированной Вами дискуссией о правомерности употребления оскорбительного слова «жид» и хотел бы внести свою лепту в этот вопрос. В приложении моё открытое письмо замечательному актёру Богдану Бенюку, депутату Верховной Рады от партии «Свобода». Я надеюсь, что Вы найдёте способы донести его до сведения адресата с просьбой так же открыто объяснить свою позицию. С уважением и надеждой

Вадим Горелик Франкфурт на Майне, Германия

Вікритий лист до актора Національниого академічнного драматичного театру ім. Івана Франка, народного артиста Україні, лауреата Державної премії України ім.О. Довженка та Національної премії України імені Тараса Шевченка Богдана Бенюка, члена комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин від партії «Свобода»

Вельмишановний Богдане Михайловичу!

Те, що політика — жахливо брудна справа, було відомо ще за царя Гороха. Великий знавець цієї матерії, колишній президент Сполучених Штатів Америки Рональд Рейган якось висловився з цього приводу: «Кажуть, що політика – це друга стародавня професія. Але я дойшов до висновку, що в неї набагато більше спільного з першою (проституцією. В.Г.)».

Тому, коли я дізнався, що Ви, відомий актор, улюбленець глядачив вирішили «змінити професію», та податися до лав партії «Свобода», я був дещо здивований, бо політична сцена України виглядає куди гірше, ніж сцена театральна. Але ж, дещо поміркувавши, зрозумів, що вибіру у Вас практично не було, а партія «Свобода» йшла на вибори під гаслами відродження країни, її культури, мистецтва та мови. Та Ви своїм авторитетом (Ви були у партійному списку номером 2, одразу після Олега Тягнибока) посприяли сенсаційному успіху «Свободи» у 2012 році. На мою думку, з набраних «Свободою» 10,5 відсотків голосів виборців добра половина – Ваша.

Але ж «Свобода» декларувала не лише гасла, а й засоби досягнення цих цілей. А засоби ці були, м, ягко кажучи, не дуже європейські. Думаю, Ви знаєте, що «Свобода» виникла не на пустому місці. В неї були попередники та добрі вчителі. Це насамперед Діректорія з Симоном Петлюрою на чолі, Організація українських націоналистів (ОУН) та її бойове крило – Українська повстаньська армія (УПА).

Я хочу навести Вам деякі висловлювання провідних діячив ОУН –УПА.

Акт про відновлення Української Держави, прийнятий 30 червня 1941 p. у окупованому нацистами Львові: «Відновлена Українська Держава буде тісно співдіяти з Націонал-Соціалістичною Велико-Німеччиною, що під проводом Адольфа Гітлера творить новий лад в Европі й світі та допомагає українському народові визволитися з-під московської окупації. Українська Національна Революційна Армія, що творитисьме на українській землі, боротисьме дальше спільно з союзною німецькою армією проти московської окупації за Суверенну Соборну Українську Державу і новий лад у цілому світі. Слава героїчній німецькій армії та її фюреру Адольфу Гітлеру! Хай живе Суверенна Соборна Українська Держава, хай живе Організація Українських Націоналістів! Хай живе Провідник Організації Українських Націоналістів Степан Бандера! Слава Україні! Героям Слава!» Підписав Ярослав Стецько, Провідник Національних Зборів.

Він же перед нападом Німеччини на СССР у автобіографії для відомства Альфреда Розенберга похвалявся: «Я був одним із творців ідеології і програми організації. Москва та жидва – головні вороги України… Стою на платформі винищування жидів і доцільності перенесення в Україну німецьких методів екстермінації (знищення. В.Г.) жидівства, виключаючи їх асиміляцію тощо. Я повний свідомості того, що тільки лише через перемогу Німеччини можливе відновлення суверенної й соборної Української держави».

Командир батальону «Нахтігаль» (Соловей, нім.) Роман Шухевич: «Дожидів ставитися, як до поляків та циганів: нищити нещадно, нікого не жаліти… Берегти лікарів, фармацевтів, хіміків, медсестер, утримувати їх під вартою… Жидів, які були використані для риття бункерів та будівнцтва укріплень, по закінченню роботи ліквідувати». (Prus E. Holokost po banderowsku. Wroclaw, 1995)

А ось деякі заяви ваших однопартійців.

Юрко Міхальчишин 6 травня 2011 року у Львові закликав переймати досвід терористичної бородьби ХАМАС-у та пояснив, що на його думку Холокост є світлим періодом у історії Європи.

Олег Тягнибок 17 липня 2004 года в Ивано-Франківській области: «Вони (УПА) боролися з москалями, боролися з німцями, боролися з жидвой та з іншою нечистою силою, Требя віддати, нарешті, Україну українцям. Ви і є та суміш, яку більш усього боїться москальско-жидівська мафія, яка сьогодні керує в Україні».

Мабудь досить. Чи не знаходите Ви щось спільне. Ті ж самі слова, тільки без Гітлера та його героїчної армії, але ж з тими ж жидами, які, на жаль, зосталися ще в Україні після погромів за часи Діректорії, у яких за даними Червоного Хреста було вбито біля 50 тис. євреїв (серед них і мій дід Моісєй Горелік), та після Холокосту, бо пан Стецько не зумів до кінця віконати обіцяну Розенбергу та Фюреру свою платформу.

Ви, мабудь, христіанин та поважаєте христіянського Бога Іісуса та його матір Марію. Він, а також усі 12 апостолів христіянськіх були євреями, тобто як на Ваших однопартійців – жидами, а Божа матір — жидівкою. Про цих, перпрошую, жидів, написаний увесь Новий Заповіт, який діти Ваших однопартійців та, мабудь і Ваші, вивчали у школі. Жид Іісус згідно з законом Моісєєвим був на 8 день обрізаний, та це свято «Обрізання Господнє» є одним с головних свят в українських церквах.

Тобто Ваші однопартійці з одного боку моляться у храмі на оцих, перепрошую, жидів та жидівку, а з другого боку – прагнуть вигнати їх нащадків з України.

Євреєм був і Тевьє-молочар, якого так блисуче грав Ваш вчитель Богдан Ступка.

Невже Ви згодні с тим, що Ваші однопартійці христіянського Бога, його матір та Тевьє будуть ображати цим словом, яке так споганив Гітлер?

Якщо ні, то чого ж Ви мовчите? Ви ж член як раз того комітету Верховної Ради, який відповідає за права національніх меншин! Чи партійна дісципліна не дозволяє? А совість дозволяє?

Великий Павло Тичина не мовчав у лиху годину:

«Народ єврейський! Славний! Не втішать

тебе я хочу. Кожен хай тут слуха:

В цей час, коли синам твоїм вмирать

прийшлося від фашистського обуха, —

я хочу силу, силу оспівать, –

безсмертну, вічну силу твого духа»

Це 1943 рік, як раз тоді, коли Шухевич надав свого наказу.

Був такий письменник Бруно Ясеньский. Він був польским євреєм, тобто як на пана Тягнибока та пані Фаріон – жидом. Його розстріляли у 1938 році. Так от у нього у романі «Заколот байдужих» є такі слова: « Не бійся ворогів – у найгіршому віпадку вони зможуть тебе вбити. Не бійся друзів - у найгіршому віпадку вони зможут тебе зрадити. Бійся байдужих- вони не вбивають та не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоді існують на землі зрада та вбивство».

Не будьте байдужим, пане Богдане. Українська культура не може розквітати у атмосфері, яка інфекційована вірусом Гітлера.

З повагою

Вадим Горелік,

професор Донецького технічного універсітету (1984-1997),

заслужений винахідник України, жид (як на пана Тягнибока). А як на Вас, пане Богдане?

первая публикация: Киев еврейский
Новости
Цитата дня

Звернення мера Одеси щодо оплати комунальних послуг

Коментує мер Одеси Геннадій Труханов

  • 25 июл, 10:47
Статьи

Одесса в ЮНЕСКО: новые возможности и высокая ответственность

В начале этого года исторический центр Одессы был включен в Список всемирного наследия ЮНЕСКО. Одесские архитектурные шедевры заняли важное место среди самых известных мировых объектов культурного наследия.

  • 05 дек, 12:23

Для украинских детей стартовала новаторская программа «Полет песни»

«Полет песни» — глобальная инициатива социализации украинских детей, вынужденных покинуть свои дома в результате вторжения России в Украину, с их сверстниками для обучения навыкам эмоционального интеллекта и грамотности.  

  • 20 мар, 12:45
Пресс-центр
Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Новости партнеров

Реализация проектов благоустройства Одессы

Реализация проектов благоустройства Одессы

Строительная компания «Гефест»
Благотворительная организация «Фонд Бумбураса»
Правовая корпорация
Gastrobar Odessa