Авторизация
Всемирный клуб одесситов
29.11.2012   16:19

Обнародован проект решения Одесского горсовета о правилах установки антенн и оборудования

Обнародован проект решения Одесского горсовета о правилах установки антенн и оборудования

На обсуждение вынесен проект решения Одесского горсовета «Об утверждении Правил установки оборудования телекоммуникационных устройств на зданиях и сооружениях в г. Одессе».

 

СООБЩЕНИЕ

об обнародовании проекта решения Одесского городского совета

«Об утверждении Правил установки оборудования телекоммуникационных

устройств на зданиях и сооружениях в г. Одессе»

и анализа его регуляторного влияния

Во исполнение решения Одесского городского совета, от 08.04.2011г. № 534-VI,, пп. 31, 38 ст. 26, Закона Украины «О местном самоуправлении в Украине», Закона Украины «О телекоммуникациях», Закона Украины «О регулировании градостроительной деятельности», Постановления КМУ № 461 от 13.04.2011г. Приказа Госстроя Украины от 20.01.2004 г. № 8 и других нормативно-правовых актов, регулирующих правила установки приемо-передающих антенно-фидерных систем и телекоммуникационных устройств разработан проект решения Одесского городского совета «Об утверждении Правил установки оборудования телекоммуникационных устройств и Емкость я1-осв-4 на зданиях и сооружениях в г. Одессе».

Основной целью данного проекта регуляторного акта являются:

- Упорядочение размещения объектов телекоммуникаций и сетей;

- Создание благоприятных условий для субъектов хозяйствования, предоставляющих услуги мобильной и фиксированной связи, Интернет, кабельного телевидения, домофонной связи и др.

Проект регуляторного акта в полном объеме и анализ его регуляторного влияния согласно ст. ст. 9, 13 Закона Украины «О принципах государственной регуляторной политики в сфере хозяйственной деятельности» будет опубликован в газете «Одесский вестник» и на официальном сайте Одессы в разделе "Регуляторная политика".

Замечания и предложения к проекту решения Одесского городского совета принимаются в письменном или электронном виде в течение одного календарного месяца со дня его опубликования по адресу:

Рабочая группа по разработке Правил установки оборудования телекоммуникационных устройств на зданиях и сооружениях в г. Одессе

65004, г. Одесса, Думская площадь, 1,

е-mail: [email protected]

Проект решения

Аналіз регуляторного впливу -

проекту рішенняОдеської міської ради

«Про затвердження Правил з встановлення обладнання телекомунікаційних

пристроїв на будівлях і спорудах в місті Одесі»

Цей аналіз підготовлено відповідно до ст. ст. 1, 4, 8 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2004 р. № 308 «Про затвердження методик проведення аналізу впливу та відстеження результативності регуляторного акта».

1. Визначення та аналіз проблеми, яку пропонується розв’язати шляхом державного регулювання.

На даний час в рамках сучасного розвитку міста стає необхідність встановлення порядку розміщення об’єктів телекомунікацій та слабоструменевих мереж, а також створення сприятливих умов для суб’єктів господарювання, що надають послуги мобільного та фіксованого зв’язку, Інтернет, кабельного телебачення, домофонного зв’язку та ін. (далі – оператори).

Відсутність єдиного порядку розміщення об’єктів телекомунікацій та слаботочних мереж призводить до хаотичного, безконтрольного та нерегламентованого розміщення телекомунікацій на території м. Одеси, та, як наслідок, створює умови для порушення існуючих будівельних, санітарних, пожежних норм та правил.

Враховуючи, що дана проблема не може бути вирішена шляхом застосування ринкових механізмів, а потребує саме державного регулювання, оскільки стосується соціально важливих питань необхідно затвердити Правила з встановлення приймально-передавальних антенно-фідерних систем і телекомунікаційних пристроїв на будинках та спорудах в м. Одесі.

2. Визначення цілей регулювання.

Цілями запропонованого регулювання є:

-встановлення порядку розміщення об’єктів телекомунікацій та слабоструменевих мереж;

-створення сприятливих умов для суб’єктів господарювання, що надають послуги мобільного та фіксованого зв’язку, Інтернет, кабельного телебачення, домофонного зв’язку та ін..

3. Визначення та оцінка усіх прийнятних та альтернативних способів досягнення встановлених цілей з аргументацією переваг обраного способу.

Виходячи з механізму правового регулювання визначено наступні альтернативи регулювання відносин з розміщення об’єктів телекомунікацій та слабоструменевих мереж:

 

Альтернатива 1 – забезпечити дію механізму правового регулювання, який вже існує.

Альтернатива 2 – затвердити рішенням Одеської міської ради Правила з встановлення приймально-передавальних антенно-фідерних систем і телекомунікаційних пристроїв на будинках та спорудах в м. Одесі.

На підставі аналізу двох можливих альтернатив щодо врегулювання відносин з розміщення об’єктів телекомунікацій та слабоструменевих мереж враховуючи, що діючий механізм не здатен вирішити існуючі проблеми вважаємо, що затвердження Правил з встановлення приймально-передавальних антенно-фідерних систем і телекомунікаційних пристроїв на будинках та спорудах в м. Одесі буде найбільш ефективнішим способом, так як надасть змогу суб’єктам господарювання керуватись єдиними Правилами та вимогами в сфері розміщення об’єктів телекомунікацій та слабоструменевих мереж на території міста Одеси.

4. Механізми та заходи, які забезпечать розв’язання визначеної проблеми шляхом прийняття запропонованого регуляторного акта.

Для розв'язання проблем визначених в розділі 1 цього Аналізу, пропонується затвердити Правила з встановлення приймально-передавальних антенно-фідерних систем і телекомунікаційних пристроїв на будинках та спорудах в м. Одесі.

5. Обґрунтування можливості досягнення визначених цілей у разі прийняття запропонованого регуляторного акта та оцінка можливості впровадження та виконання вимог регуляторного акта.

Досягнення встановлених цілей у разі прийняття запропонованого регуляторного акта можливо через обґрунтовану мотивацію суб'єктів господарювання, громадян, підприємств всіх форм власності виконувати встановлені вимоги.

Вони ґрунтуються на чіткому визначенні прав та обов'язків суб'єктів, на яких поширюється даний акт. Тобто, Одеська міська рада, на підставі чинного законодавства, чітко визначає обов'язки суб'єктів даних правовідносин, які мають виконувати встановлені вимоги. Простота виконання вимог, встановлених регуляторним актом та простота положень даного акту, що містить чітке обґрунтування поставлених завдань є також однією з можливостей досягнення встановлених цілей. Таким чином, поставлені цілі досягаються при виконанні вимог цього регуляторного акта з найменшими втратами для суб'єктів господарювання, громадян та міста.

6. Визначення очікуваних результатів прийняття запропонованого акта, зокрема розрахунок очікуваних витрат та вигод суб’єктів господарювання, громадян та місцевої влади внаслідок дії регуляторного акта.

Для визначення очікуваних результатів прийняття запропонованого регуляторного акта, які виникають у різних груп суб'єктів, на яких поширюється дія даного регуляторного акту, буде наведена таблиця за результатами прийняття зазначеного проекту.

Сфера впливу

Вигоди

Витрати

Інтереси громадян

Створення сприятливих умов для отримання послуг мобільного та фіксованого зв’язку, Інтернет, кабельного телебачення

не має

Інтереси міста

Покращення зовнішнього стану території міста Одеси, забезпечення інтересів територіальної громади міста шляхом затвердження єдиного порядку розміщення об’єктів телекомунікацій та слабоструменевих мереж

Вжиття заходів та здійснення контролю за виконанням вимог регуляторного акту в межах існуючих штатів фінансування

Інтереси суб’єктів

господарювання

Упорядкування відносин між суб’єктами господарювання та контролюючими органами

Витрати на сплату розміщення об’єктів телекомунікацій та слабоструменевих мереж.

 

7. Обґрунтування запропонованого строку дії регуляторного акта .

Термін дії регуляторного акту пропонується не обмежувати у часі.

8. Визначення показників результативності регуляторного акта.

Основним показником впливу є показник кількості укладених договорів на розміщення обладнання /прокладання кабельних мереж, оплата за договорами.

9. Заходи, за допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативностіакта у разі його прийняття.

Відстеження результативності регуляторного акта буде здійснюватися на підставі статистичних даних виходячи із значень показників результативності. Базове та повторне відстеження результативності даного регуляторного акту буде проведено у строки встановленні чинним законодавством.

З повною версією проекту рішення разом з аналізом його регуляторного впливу можна ознайомитися на офіційному сайті Одеської міської ради www.odessa.ua в рубриці «Регуляторна політика» та у газеті «Одеській вісник».

Зауваження і пропозиції до проекту рішення Одеської міської ради приймаються в письмовому або електронному вигляді на адресу:

Робоча група з розробки Правил встановлення випромінюючого обладнання приймально-передавальних антенно-фідерних систем і телекомунікаційних пристроїв на будинках та спорудах в м. Одесі:

65004, м. Одеса, Думська площа,1,

 

е-mail: [email protected]

Голова робочої групи з розробки Правил встановлення випромінюючого обладнання приймально-передавальних антенно-фідерних систем і телекомунікаційних пристроїв на будинках та спорудах в м. Одесі О. М. Косьмін

 


Источник: http://www.odessa.ua
Новости
Цитата дня

Звернення мера Одеси щодо оплати комунальних послуг

Коментує мер Одеси Геннадій Труханов

  • 25 июл, 10:47
Статьи

Одесса в ЮНЕСКО: новые возможности и высокая ответственность

В начале этого года исторический центр Одессы был включен в Список всемирного наследия ЮНЕСКО. Одесские архитектурные шедевры заняли важное место среди самых известных мировых объектов культурного наследия.

  • 05 дек, 12:23

Для украинских детей стартовала новаторская программа «Полет песни»

«Полет песни» — глобальная инициатива социализации украинских детей, вынужденных покинуть свои дома в результате вторжения России в Украину, с их сверстниками для обучения навыкам эмоционального интеллекта и грамотности.  

  • 20 мар, 12:45
Пресс-центр
Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Новости партнеров

Реализация проектов благоустройства Одессы

Реализация проектов благоустройства Одессы

Строительная компания «Гефест»
Благотворительная организация «Фонд Бумбураса»
Правовая корпорация
Gastrobar Odessa