Авторизация
Всемирный клуб одесситов
22.04.2014   12:24

Молодые ученые и студенты Одессы приглашаются на конкурс исторических и культурных проектов

В Одессе продолжается конкурс среди молодежи на тему исторических и культурных связей города с Республикой Польша. Срок подачи проектов – до 16 мая. Условия участия.

Генеральное консульство Республики Польша, Департамент международных связей Одесского городского совета, Одесский национальный университет имени И.И. Мечникова и Ягеллонский Университет (Краков) выступили организаторами конкурса среди студентов и молодых ученых: «Культурные, интеллектуальные и экономические связи Одессы и польских земель в ХIХ-ХХ вв.».

Принять участие в конкурсе приглашаются студенты и молодые научные работники не старше 35 лет, представляющие высшие учебные заведения, расположенные в Одесской, Николаевской и Херсонской областях (т.е. в консульском округе Генерального консульства Республики Польша в Одессе).

Участникам необходимо будет предоставить на конкурс письменную работу, которая раскроет особенности культурных, интеллектуальных и экономических связей нашего региона и польских земель в ХIХ-ХХ вв.

Все работы должны иметь научный характер (со ссылкой на источники информации). Преимущество будет отдаваться исследованиям, авторы которых будут использовать архивные материалы. Работы принимаются на одном из трех языков - польском, украинском или русском.

Победитель конкурса получит возможность бесплатно принять участие в 4-хнедельной летней школе польского языка и культуры в Кракове. Генеральное Консульство Республики Польша в Одессе берет на себя все расходы, связанные с перелетом к месту проведения летней школы и обратно, а также страхование.

Участник, занявший второе место, выиграет ноутбук.

Награда за третье место — планшет.

Работы принимаются до 16:30 16 мая 2014 года.

Итоги конкурса будут подведены во время Дней Польши в Одессе, проведение которых запланировано на 22-24 мая 2014 года.

ПОЛОЖЕННЯ про конкурс серед студентів та молодих науковців на тему:

«Культурні, інтелектуальні та економічні зв’язки Одеси та польських земель у ХIХ-ХХ ст.»

1. Організатори конкурсу

Генеральне консульство Республіки Польща в Одесі, Департамент міжнародних зв'язків Одеської міської ради, Одеський Національний університет імені І.І. Мечникова та Ягеллонський Університет (Краків) організують конкурс серед студентів та молодих науковців «Культурні, інтелектуальні й економічні зв’язки Одеси та польських земель у ХIХ-ХХ ст.».

Підсумки конкурсу будуть підведені під час Днів Польщі у Одесі, які відбуватимуться 22-24 травня 2014 р.

2. Учасники конкурсу

Учасниками конкурсу «Культурні, інтелектуальні та економічні зв’язки Одеси та польських земель у ХIХ-ХХ ст.» можуть бути ВИКЛЮЧНО студенти та молоді наукові працівники (не старші за 35 років) вищих навчальних закладів, що розташовані у консульському окрузі Генерального консульства Республіки Польща у Одесі (Миколаївська, Одеська та Херсонська області).

3. Загальні вимоги

1. Учасники представляють на конкурс письмову роботу, що стосується одного конкретного питання з тих, що зазначені у тематиці конкурсу. Усі роботи повинні мати науковий характер (з посиланням на джерела інформації). Найвищими балами оцінюватимуться роботи, автори яких використовуватимуть архівні матеріали. Учасникам рекомендується вибір теми конкурсної роботи, архівні матеріали для підготовки якої знаходяться у одеських, миколаївських та херсонських архівних фондах.

2. Вимоги до робіт: об’єм – до 10 друкованих сторінок формату А4 (параметри оформлення роботи: шрифт заголовку тексту – «Times New Roman», 16; шрифт тексту: – «Times New Roman», 14; відступ: з усіх сторін – 0; міжстроковий інтервал – одинарний; поля: верхнє – 0,5 см, нижнє – 2 см, ліве – 3 см, праве – 1,5 см).

3. Конкурсні роботи, виконані польською, українською або російською мовами, належить вкласти до конвертів формату А4, із надрукованим надписом «Культурні, інтелектуальні та економічні зв’язки Одеси та польських земель у ХIХ-ХХ ст.» Заклеєні конверти подаються до Генерального Консульства Республіки Польща в Одесі (вул. Успенська 2/1). Для ідентифікації робіт у зазначених конвертах повинні міститися заклеєні стандартні поштові конверти, у яких, у свою чергу, знаходитимуться особисті дані автора (прізвище, ім'я, по батькові, мобільний телефон, поштова та e-mail адреси), а також назва навчального закладу, у якому навчається чи працює автор роботи.

4. Порядок та терміни проведення конкурсу

Роботи подаються до Генерального консульства Республіки Польща в Одесі до 16.30 16 травня 2014 року. 19 - 22 травня 2014 року журі конкурсу здійснює відбір найкращих робіт та визначає переможців.

До складу журі входитимуть:

1. Проф. д-р наук Станіслав Срока, заступник декана Історичного Факультету Ягеллонського Університету.

2. Д-р Пьотр Себенейхен, Консул Генерального Консульства Республіки Польща в Одесі

3. Тарас Вінськовський, докторант кафедри історії України ОНУ ім. Мечнікова

4. Юрій Слюсарь, заступник директора з питань науки Одеського історико-краєзнавчого музею

5. Нагородження

Нагородження переможців конкурсу відбудеться у м. Одеса. Про дату та місце проведення нагородження фіналісти будуть проінформовані особисто за наданими ними телефонами та e-mail адресами.

Імена переможців та назви їх робіт будуть представлені на офіційних інтернет-сайтах Генерального консульства Республіки Польща в Одесі (www.odessa.msz.gov.pl ) та Одеської міської ради (www.odessa.ua ), а також під час урочистого відкриття Днів Польщі в Одесі.

І місце:

Переможець конкурсу отримає приз Ректора Ягеллонського Університету - участь у 4-тижневій Літній Школі Польської Мови та Культури у Кракові, у тому числі проживання та харчування у Польщі. Генеральне Консульство Республіки Польща в Одесі бере на себе витрати на переліт до місця проведення Літньої Школи та додому, а також страхування.

Переможець конкурсу повинен буде додатково надати до Генерального консульства Польщі в Одесі дійсну довідку про підтвердження статусу податкового резидента України, що є необхідним для участі у Літній Школі.

ІІ місце:

Особа, що зайняла друге місце отримує ноутбук.

ІІІ місце:

Особа, що зайняла третє місце отримує планшет.

Новости
Цитата дня

Звернення мера Одеси щодо оплати комунальних послуг

Коментує мер Одеси Геннадій Труханов

  • 25 июл, 10:47
Статьи

Одесса в ЮНЕСКО: новые возможности и высокая ответственность

В начале этого года исторический центр Одессы был включен в Список всемирного наследия ЮНЕСКО. Одесские архитектурные шедевры заняли важное место среди самых известных мировых объектов культурного наследия.

  • 05 дек, 12:23

Для украинских детей стартовала новаторская программа «Полет песни»

«Полет песни» — глобальная инициатива социализации украинских детей, вынужденных покинуть свои дома в результате вторжения России в Украину, с их сверстниками для обучения навыкам эмоционального интеллекта и грамотности.  

  • 20 мар, 12:45
Пресс-центр
Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Новости партнеров

Реализация проектов благоустройства Одессы

Реализация проектов благоустройства Одессы

Строительная компания «Гефест»
Благотворительная организация «Фонд Бумбураса»
Правовая корпорация
Gastrobar Odessa