Авторизация
Всемирный клуб одесситов
11.09.2013   15:07

Одесские воины-интернационалисты возмущены деятельностью Афанасия Радукана

Одесские воины-интернационалисты возмущены деятельностью Афанасия Радукана
И требуют переизбрать его на посту председателя областной организации.

Только за последний год на имя  председателя Украинского Союза ветеранов Афганистана Сергея Чероновопиского поступило немало жалоб и обращений от жителей Одесской области - ветеранов афганской войны с критическими оценками деятельности Афанасия Радукана.

Говорилось о многочисленных нарушениях и злоупотреблениях в вопросах обеспечения жильем участников боевых действий, оздоровления, в нецелевом использовании помещений в Одессе, предоставленных для выполнения уставных задач.  Отдельно сообщалось о хулиганских действиях Афанасия Радукана против участника боевых действий С. Басова, которому в разборках была  сломана рука.  В период с 27 по 30 августа текущего года в Одесской области работала группа Ревкомиссии УСВА во главе с председателем Юрием  Виноградовым. По итогам работы областной организации рекомендовали: привести учредительные документы Одесской областной организации УСВА в соответствии с действующим законодательством; привести в соответствие с административно-территориального устройства области организационную структуру Одесской областной организации УСВА; отменить ряд незаконных решений правления областной организации.  Также скоро будет проведена VI Конференция Одесской областной организации УСВА, которая должна поставить все точки над «І» в этой нелицеприятной истории.

 

УКРАЇНСЬКА СПІЛКА ВЕТЕРАНІВ АФГАНІСТАНУ (воїнів-інтернаціоналістів)
Голові правління Одеської обласної
організації УСВА
Радукану А.П.
Членам правління Одеської

обласної організації УСВА
Шановні бойові побратими!
Останній рік, до мене, як до Голови Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) надходили звернення від ветеранів афганської війни Одеської області з критичними оцінками діяльності голови обласної організації Радукана А.П.. В листах наводились приклади численних порушень і зловживань, відносно забезпечення житлом учасників бойових дій, щодо їх оздоровлення, щодо нецільового використання приміщень в м. Одесі наданих для виконання статутних завдань. Окремо повідомлялось про хуліганські дії Радукана А.П. проти Басова С.У. – учасника бойових дій, якому були спричинені тілесні ушкодження середньої тяжкості у вигляді перелому руки. Повідомлялось про численні прояви грубості, зневаги, лихослів’я. Я вважав і вважаю, що якщо є порушення кримінального характеру, то ними повинні займатись правоохоронні органи, а порушники нести відповідальність згідно із законом. Безумовно залишаються ще морально - етичні аспекти поведінки керівника, які потребують окремого реагування. Я сподівався, зважаючи на високий потенціал і здорові сили в обласній організації, що ви без втручання Києва розберетесь в цих справах і буде дана принципова оцінка дій керівника та прийнято чесне, справедливе рішення. Але до цього часу цього, на жаль, принципової розмови не відбулось. Вимушений звернутись до вас ще з одного важливого питання.
В період з 27 по 30 серпня поточного року в Одеській області працювала робоча група Ревкомісії УСВА на чолі з головою Виноградовим Ю.В. Ревкомісія ознайомилась зі станом підготовки до Конференції, яка повинна скликатись правлінням обласної організації не рідше одного разу на п’ять років. З часу проведення попередньої Конференції якраз минає цей термін. Засідання Ревкомісії з цього питання відбулось у м. Києві 5 вересня 2013 року. Рішення було направлено персонально голові обласної організації та членам Правління Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів). Основні рекомендації стосувались наступного: привести установчі документи Одеської обласної організації УСВА (воїнів – інтернаціоналістів) у відповідність до чинного законодавства; привести у відповідність до адміністративно територіального устрою області організаційну структуру Одеської обласної організації УСВА; відмінити рішення правління обласної організації від 22 грудня 2012 року щодо призупинення членства в Правлінні ООО УСВА голів Ізмаїльського, Білгород-Дністровського, Кодимського, Комінтернівського, Тарутинського районів області та Приморського району м. Одеси. На черговому засіданні Правління Одеської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів – інтернаціоналістів) скликати VI Конференцію Одеської обласної організації (воїнів – інтернаціоналістів) у відповідності до п. 4.20. Статуту УСВА, та не проводити VI Конференцію Одеської обласної організації УСВА (воїнів – інтернаціоналістів) без виконання цих вимог.
Ознайомившись з рекомендаціями Ревізійної комісії УСВА від 5 вересня 2013 року, звертаю вашу увагу на неухильне виконання вимог Статуту УСВА у частині скликання Конференції обласної організації, а саме: Правління скликає Конференцію (Збори) та визначає не менше, ніж за місяць до скликання дату та місце проведення, пропозиції щодо порядку денного, порядку проведення (для Конференції - норми представництва і порядок обрання делегатів). Сподіваюсь на ваш зоровий глузд у цьому випадку, а саме, що ви приймите рішення у відповідності до Статуту УСВА, та підготуєтесь до Конференції відповідним чином. Ігнорування вимог Ревкомісії УСВА може привести до передбачуваних наслідків, а саме: невизнання рішень Конференції у частини обрання керівного складу обласної організації та ускладненню загальної ситуації в афганському русі на Одещині.
Сергій Червонописький
9 вересня 2013 року
м. Київ

 

Засідання Ревізійної комісії УСВА

5 вересня відбулося чергове засідання Ревізійної комісії УСВА на якому було розглянуто питання щодо роботи Одеської обласної організації УСВА. Голова Ревкомісії УСВА Ю. Виноградов надав інформацію щодо роботи робочої групи Ревкомісії УСВА в період з 27 по 30 серпня поточного року в Одеській області.

            Ревізійна комісія відзначає, що установчі документи Одеської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) оформлені неналежним чином та не відповідають вимогам чинного законодавства та Статуту УСВА, організаційна структура Одеської обласної організації УСВА не відповідає адміністративно-територіальному устрою Одеської області.

             На V Конференції ООО УСВА 13 вересня 2008 року не затверджено чисельний склад правління обласної організації та не обрано голову обласної ревізійної комісії, 22 грудня 2012 року правління ООО УСВА прийняло ухвалу щодо призупинення членства в правлінні голів місцевих організацій на підставі нелегітимної рекомендації члена Ревкомісії УСВА Новосьолова І. О. та члена ревкомісії ООО УСВА Анісімова Л. В., ротація у складі обласного правління після 13 вересня 2008 року проводилася з численними неприпустимими порушеннями Статуту УСВА, правлінням обласної організації не виконані норми Статуту УСВА щодо скликання Конференції.
На підставі цього Ревкомісія УСВА ухвалила наступне: рекомендувати голові і правлінню Одеської ОО УСВА не проводити VI Конференцію Одеської обласної організації УСВА (воїнів-інтернаціоналістів) без проведення наступних дій, а саме: привести установчі документи Одеської обласної організації УСВА (воїнів-інтернаціоналістів) у відповідність до чинного законодавства, привести у відповідність до адміністративно-територіального устрою області організаційну структуру Одеської обласної організації УСВА, відмінити рішення правління від 22 грудня 2012 року щодо призупинення членства в Правлінні ООО УСВА голів Ізмаїльського, Б-Дністровського, Кодимського, Комінтернівського, Тарутинського районів та Приморського р-ну міста Одеси.

На черговому засіданні правління Одеської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) скликати VI Конференцію Одеської обласної організації (воїнів-інтернаціоналістів) у відповідності до п. 4.20. Статуту УСВА. Рішення Ревізійної комісії УСВА довести до відома Правління Української Спілки ветеранів Афганістану.

  • reader
  • 12-09-2013, 20:56
  • : 20:56
    • Нравится
    • 0

Наглость, хамство, лживость, крысятничество - вот неполный перечень "достоинств" этого деятеля.

Пора бы органам власти, правоохранительным органам и фининспекции присмотреться к этому деятелю.

Новости
Цитата дня

Звернення мера Одеси щодо оплати комунальних послуг

Коментує мер Одеси Геннадій Труханов

  • 25 июл, 10:47
Статьи

Одесса в ЮНЕСКО: новые возможности и высокая ответственность

В начале этого года исторический центр Одессы был включен в Список всемирного наследия ЮНЕСКО. Одесские архитектурные шедевры заняли важное место среди самых известных мировых объектов культурного наследия.

  • 05 дек, 12:23

Для украинских детей стартовала новаторская программа «Полет песни»

«Полет песни» — глобальная инициатива социализации украинских детей, вынужденных покинуть свои дома в результате вторжения России в Украину, с их сверстниками для обучения навыкам эмоционального интеллекта и грамотности.  

  • 20 мар, 12:45
Пресс-центр
Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Новости партнеров

Реализация проектов благоустройства Одессы

Реализация проектов благоустройства Одессы

Строительная компания «Гефест»
Благотворительная организация «Фонд Бумбураса»
Правовая корпорация
Gastrobar Odessa