Одеса та Відень підтримують плідні партнерські відносини протягом багатьох років і сьогодні розвивають стосунки в сфері культури та збереження спадщини. 

Під час зустрічі пан Воллер розповів про досвід Відня у збереженні архітектури та пам'ятників, а також про систему управління об'єктом Всесвітньої культурної спадщини «Історичний центр Відня». 

Ернст Воллер підкреслив, що збереження історії має велике значення для майбутніх поколінь у кожному місті та державі. 

Австрія пройшла через складні періоди в історії, проте країні вдалося зберегти  свою архітектуру, культуру та мистецтво, іноді змінюючи контекст змісту про певних історичних персон, але завжди зберігаючи здобутки поколінь. 

«Відень сьогодні по праву вважається світовою столицею культури, мистецтва, але при цьому отримує перші призи у конкурсах зі смарт-інновацій у містах», – розповів пан Воллер. 

Як зазначив Геннадій Труханов, Одеса - це українське місто культури, літератури та музики. А сьогодні нас пов'язує з Віднем ще й фестиваль «Золоті скрипки Одеси», який цьогоріч пройде вдесяте. 

«Дуже приємно, що наш ювілейний фестиваль «Золоті скрипки Одеси» відбудеться у столиці Австрії. І, звісно, досвід Відня  щодо знаходження балансу між збереженням спадщини та міським розвитком є дуже корисним для Одеси, яка наразі напрацьовує практику управління об'єктом всесвітньої спадщини в умовах війни», – підкреслив Геннадій Труханов.