Авторизация
Всемирный клуб одесситов
08.10.2024   08:32

Ворог атакував Одесу балістикою: влучив у цивільне судно під прапором Палау, одна людина загинула і ще 5 поранені

 

Російська армія завдала удару балістичною ракетою по цивільному судну в Одесі, судно під прапором Палау. Загинув 60-річний українець, п'ятеро іноземців отримали поранення. Атака спрямована на зрив роботи зернового коридору.

Про це повідомляє прес-служба Одеської ОВА

В повідомленні зазначається, «Ворог атакував Одесу балістичними ракетами. Ціллю агресора стала портова інфраструктура. Балістичною ракетою ворог влучив у цивільне судно під прапором Палау. Загинув 60-річний українець, працівник приватної компанії, що обробляє вантажі. Ще пʼятеро іноземних громадян постраждали. Четверо з них у стані середнього ступеню важкості, один - легкого. Їм надається необхідна медична допомога».

За словами міністра закордонних справ Андрія Сибіги, лише за два дні було пошкоджено два судна, одне з яких перевозило кукурудзу до Італії. Внаслідок вечірної атаки одна особа загинула, а п’ятеро отримали поранення.

Сибіга підкреслив, що це не перший випадок: судна зазнали ушкоджень і раніше у вересні, що свідчить про свідому тактику агресора.

«Атакуючи цивільні судна, росія намагається послабити економіку України та поставити мільйони людей по всьому світу під загрозу голоду, - зазначив Андрій Сибіга.

Він закликав до об’єднання зусиль усіх відповідальних держав та організацій, щоб зупинити терористів, забезпечити свободу судноплавства в Чорному морі та гарантувати глобальну продовольчу безпеку.

Новости
Цитата дня

Звернення мера Одеси щодо оплати комунальних послуг

Коментує мер Одеси Геннадій Труханов

  • 25 июл, 10:47
Статьи

Одесса в ЮНЕСКО: новые возможности и высокая ответственность

В начале этого года исторический центр Одессы был включен в Список всемирного наследия ЮНЕСКО. Одесские архитектурные шедевры заняли важное место среди самых известных мировых объектов культурного наследия.

  • 05 дек, 12:23

Для украинских детей стартовала новаторская программа «Полет песни»

«Полет песни» — глобальная инициатива социализации украинских детей, вынужденных покинуть свои дома в результате вторжения России в Украину, с их сверстниками для обучения навыкам эмоционального интеллекта и грамотности.  

  • 20 мар, 12:45
Пресс-центр
Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Новости партнеров

Реализация проектов благоустройства Одессы

Реализация проектов благоустройства Одессы

Строительная компания «Гефест»
Благотворительная организация «Фонд Бумбураса»
Правовая корпорация
Gastrobar Odessa