Як повідомляє прес-служба одеської мерії, щодня на 13 трамвайних маршрутах виходить близько 80 трамвайних вагонів. Найбільша кількість їздить популярним маршрутом №7, найменша – 2 вагони за «очеретовим» маршрутом № 20. 

30 вересня 2024 року на маршрут вийшов ще один капітально відремонтований трамвайний вагон Татра Т3. 

«Попри війну ми продовжуємо розвивати громадський транспорт в Одесі. Цей вагон відремонтований за обігові кошти підприємства та обійшовся «Одесміськелектротрансу» у 4 млн гривень, тоді як новий трамвай коштує від 18 млн гривень. Я вдячний команді підприємства за ефективну роботу в наших нелегких умовах», - сказав мер Одеси Геннадій Труханов. 

Відремонтований трамвай повністю оновлений ззовні та всередині, а також має нову систему управління. У використанні - економніший на 40%. 

Як зазначив Одеський міський голова, сьогодні також вивчається можливість встановлення на Татрах старих модифікацій механізмів підйому людей на інвалідних візках. 

***** 
Трамвайний вагон Татра Т3 відремонтовано у вагоно-ремонтних майстернях КП «Одесміськелектротранс»  власним коштом підприємства. Це особливий зразок капітального ремонту.  
Вперше під час проведення капітального ремонту було оновлено інтер’єр салону та кабіну водія, встановлені сидіння нового зразка, нова система опалення, кондиціювання кабіни водія, скло встановлене методом вклеювання, як при переобладнанні. У планах - до кінця 2024 року зробити ще один подібний трамвай, а у 2025 році - 2 трамваї. 
Крім того, на початку 2024 року зроблено 2 одиниці вагонів моделі Tatra Т-3-Од, які успішно експлуатуються на маршруті «Північ – Південь». Вони пройшли капітально-відновлювальний ремонт з переобладнанням трамвайного вагона: із заміною системи управління (ТІСК) та обшивки за рахунок бюджетних коштів. 
У 2025 році заплановано виконати такий капітально-відновлювальний ремонт з переобладнанням ще на чотирьох трамвайних вагонах.