Венді - найстарша серед усіх слонів в Україні.

На її ювілей зібралося багато дорослих та дітей. Чимало відвідувачів пам'ятають Венді ще зі свого дитинства.

У цей день у зоопарку відбувся святковий концерт. Співали та танцювали юні артисти із естрадної студії "Фабрика зірочок", вокального ансамблю Little Voices та зразкового хореографічного колективу "Казка".

Представники громадської організації "Вільні та Вірні" провели майстер-класи з малювання та виготовлення іграшкових слоненят.

Підопічні територіального центру Київського району Одеси на честь іменинниці створили велику вітальну листівку у вигляді слона.

Наприкінці свята усі спостерігали за святковою трапезою слонихи Венді. Співробітники зоопарку підготували для неї найулюбленішу їжу - кавуни.

Одеський зоопарк дякує за допомогу в організації свята: ГО "Вільні та Вірні"; зразковому хореографічному колективу "Казка"(керівниця - Мальвіна Загребнева); естрадній студії "Фабрика зірочок" (керівниця - Катерина Степанова); вокальному ансамблю Little Voices (керівниця - Оксана Волчек); КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Київського району міста Одеси»; ресторану швидкого харчування Zavernulli; Дитячому фонду ім. Серафима Саровського.

------- 

Індійська слониха Венді народилася в 1979 році. До Одеського зоопарку вона прибула із зоопарку міста Прага (Чехія) 13 травня 1982 року разом зі слоном Таруном. Спочатку обидва слоненяти призначалися для виступів у цирку, але абсолютно не хотіли піддаватися дресируванню. І зараз Венді проявляє норовливий і впертий характер. За час перебування в Одеському зоопарку у Венді і Таруна народилися троє слоненят - Фантик (1992), Тенді (1998 г.) і Дюк (2004 р.) Це єдиний випадок розмноження слонів у зоопарку України.

 

Фото: прес-служба мерії