Як повідомляє прес-служба одеської мерії, сотні одеських родин, представники місцевої влади та силових структур, прикордонники, військові та ветерани прийшли вшанувати пам'ять захисників і захисниць, які віддали найцінніше - своє життя - за нашу свободу, наші мрії та надії. 

Заступник міністра у справах ветеранів України Руслан Приходько подякував  команді, яка працювала над втіленням та реалізацією Алеї пам'яті полеглих героїв: 

«Це не просто місце вшанування пам'яті полеглих захисників України, це місце формування нашої національної ідентичності».

Наразі на Алеї героїв у парку Т.Г. Шевченка представлені понад 200 імен, але, на превеликий жаль, загиблих героїв значно більше. 

Як зазначив мер Одеси Геннадій Труханов, Алея буде доповнюватися іменами загиблих захисників та захисниць, які боронили Україну з 2014 року. 

Також спільно з батьками загиблих героїв проводиться робота зі створення  Меморіалу на одному з кладовищ міста. 

Крім того, триває благоустрій скверу Слави і Волі та Меморіалу Борцям за Україну. 

«Для мене особисто це не просто проєкти, це символи нашої пам’яті, нашої вдячності та нашої обіцянки ніколи не забути! Це місця, де ми віддаємо данину поваги, можемо зібратися разом та підтримати одне одного у дні пам’яті», - зазначив Геннадій Труханов. 

Разом ми зберігаємо пам’ять про тих, хто загинув, і спільно ми будемо продовжувати їхню справу, будуючи краще життя для всіх нас. 
-------
З питань розміщення імен на Алеї пам'яті полеглих героїв звертатися до Департаменту внутрішньої політики Одеської міської ради, тел.: (048) 705 40 63;  з питань ветеранської політики - до Ветеран Хабу: (048) 705 32 26.

Фото: прес-служба одеської мерії