Авторизация
Всемирный клуб одесситов
03.08.2024   15:54

Відеозвернення до одеситів щодо необхідності оплати боргів на послуги ЖКГ (відео)

Житлово-комунальне господарство є однією з важливих галузей міського господарства. Комунальники забезпечують як у цілому життєдіяльність міста, так і задоволення першочергових життєвих потреб населення. 

Це – обслуговування житлових будинків, прибирання прибудинкових територій, а також ремонтно-будівельні, спеціалізовані і монтажно-налагоджувальні роботи у житлому і нежитлому фонді.

Як повідомляє прес-служба одеської мерії, комунальні служби займаються ліквідацією наслідків ворожих атак та одними з перших приходять на допомогу мешканцям після пошкодження будинків одеситів в результаті ворожих атак. Вибиті вікна, пошкоджені стіни та зруйновані покрівлі – найпоширеніші результати від вибухової хвилі після «прильотів» російських ракет.

Заборгованість населення в оплаті комунальних послуг напряму впливає на якість обслуговування одеситів. 

Гроші, що заборгувало населення, могли б бути спрямовані на покращення якості надання комунальних послуг, підтримку загальноміської системи комунальних послуг, на заміну комунікацій чи купівлю необхідного обладнання. 

Замість цього підприємства вимушені вишукувати різні можливості - «латати дірки» та знаходити кошти, щоб розраховуватись з боргами перед постачальниками енергоресурсів та матеріалів.

Станом на 1 серпня 2024 року заборгованість населення за спожиті житлово-комунальні послуги в житлових будинках, які перебувають в управлінні КП житлово-комунального сервісу, становить – 407 млн грн.

Заборгованість населення міста Одеса перед підприємствами паливно-енергетичного комплексу, а саме – монополістами, станом на 01 серпня 2024 року складає 2,1 млрд грн, з них:

- за теплопостачання перед КП «Теплопостачання міста Одеси» – 1,2 млрд грн;

- за водопостачання та водовідведення перед філією «Інфоксводоканал» ТОВ «Інфокс» – 223,9 млн грн;

- за розподіл газу перед АТ «Одесагаз» – 88,0 млн грн;

- за споживання електричної енергії перед ТОВ «ООЕК» (Одеська обласна енергопостачальна компанія), яка є універсальним постачальником послуг для населення, – 540,2 млн грн.

Звертаюсь до Вас та прошу вчасно сплачувати за спожиті послуги, а це – за воду та світло, газ та тепло у домівках, за прибрані вулиці та своєчасний вивіз сміття, задоволення першочергових життєвих потреб населення міста Одеси та підтримку життєдіяльності міста в цілому.

Леонід Гребенюк, директор Департаменту міського господарства:

Новости
Цитата дня

Звернення мера Одеси щодо оплати комунальних послуг

Коментує мер Одеси Геннадій Труханов

  • 25 июл, 10:47
Статьи

Одесса в ЮНЕСКО: новые возможности и высокая ответственность

В начале этого года исторический центр Одессы был включен в Список всемирного наследия ЮНЕСКО. Одесские архитектурные шедевры заняли важное место среди самых известных мировых объектов культурного наследия.

  • 05 дек, 12:23

Для украинских детей стартовала новаторская программа «Полет песни»

«Полет песни» — глобальная инициатива социализации украинских детей, вынужденных покинуть свои дома в результате вторжения России в Украину, с их сверстниками для обучения навыкам эмоционального интеллекта и грамотности.  

  • 20 мар, 12:45
Пресс-центр
Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Новости партнеров

Реализация проектов благоустройства Одессы

Реализация проектов благоустройства Одессы

Строительная компания «Гефест»
Благотворительная организация «Фонд Бумбураса»
Правовая корпорация
Gastrobar Odessa