Авторизация
Всемирный клуб одесситов
23.07.2024   18:12

В Одесі за останній тиждень зареєстровано 217 випадків гострих кишкових інфекцій

За даними Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, за минулий тиждень на гострі кишкові інфекції захворіли 217 одеситів, з яких 76,9% становили діти до 17-ти років. Захворюваність знаходиться на сезонному рівні для цієї пори року.

Про це повідомляє прес-служба одеської мерії.

Згідно з факторним аналізом, більшість випадків захворювань пов’язані із вживанням готових домашніх страв із порушенням технології приготування і зберігання, немитих ягід, овочів і фруктів, м'ясних і молочних продуктів, придбаних на ринках, а також із порушенням правил догляду за дітьми.
Захворюваність на ГРВІ та грип протягом останнього тижня знаходилася в межах сезонних коливань.

Як повідомили фахівці Центру контролю та профілактики хвороб, минулого тижня за попередніми діагнозами зареєстровано п'ять випадків захворювання на кашлюк, усі у дітей. В організованих колективах захворюваність на кашлюк не реєструвалася. У вогнищах захворювань проводиться комплекс профілактичних і протиепідемічних заходів.

Також за останній тиждень в Одесі зареєстровано два випадка захворювання на епідемічний паротит у дітей та один лабораторно підтверджений випадок захворювання на кір у дорослої людини.

Для проведення моніторингових досліджень на холеру досліджено три проби стічних вод (одна проба — інфекційний стаціонар, дві проби — очисні споруди). Також обстежено на холеру 217 хворих з гострими кишковими інфекціями. У жодному випадку при обстеженні пацієнтів та дослідженні об'єктів довкілля холерний вібріон не виділено. 

Санітарно-епідеміологічна ситуація знаходиться на постійному контролі.

 

Новости
Цитата дня

Звернення мера Одеси щодо оплати комунальних послуг

Коментує мер Одеси Геннадій Труханов

  • 25 июл, 10:47
Статьи

Одесса в ЮНЕСКО: новые возможности и высокая ответственность

В начале этого года исторический центр Одессы был включен в Список всемирного наследия ЮНЕСКО. Одесские архитектурные шедевры заняли важное место среди самых известных мировых объектов культурного наследия.

  • 05 дек, 12:23

Для украинских детей стартовала новаторская программа «Полет песни»

«Полет песни» — глобальная инициатива социализации украинских детей, вынужденных покинуть свои дома в результате вторжения России в Украину, с их сверстниками для обучения навыкам эмоционального интеллекта и грамотности.  

  • 20 мар, 12:45
Пресс-центр
Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Новости партнеров

Реализация проектов благоустройства Одессы

Реализация проектов благоустройства Одессы

Строительная компания «Гефест»
Благотворительная организация «Фонд Бумбураса»
Правовая корпорация
Gastrobar Odessa