Авторизация
Всемирный клуб одесситов
17.07.2024   16:01

Одесити можуть безоплатно пройти онкоскринінг: як це зробити

Онкологічні захворювання на сьогодні є однією з найбільш актуальних та невирішених проблем у всьому світі. Наслідки онкохвороб виходять далеко за межі медичної сфери та негативно впливають на соціальне та економічне становище країни. 

Про це повідомляє прес-служба одеської мерії.

Великою проблемою є несвоєчасна діагностика злоякісних пухлин на занедбаних стадіях, що, крім особистих негативних наслідків для пацієнтів та їхніх сімей, зумовлює значні витрати на проведення високовартісного лікування та реабілітації, а також компенсацію втрат від часткової або повної непрацездатності пацієнтів. 

При цьому рання діагностика початкових стадій раку або передракових станів дозволяє вчасно почати лікування, яке дає дуже високі шанси на повне одужання. Для цього чоловікам та жінкам необхідно регулярно проходити скринінгові дослідження.

У міських медичних закладах Одеси створені всі умови для проведення якісного та доступного онкоскринінгу:

- всі сімейні амбулаторії оснащені дерматоскопами для профілактичних оглядів шкіри;

- у жіночих консультаціях і сімейних амбулаторіях працюють оглядові кабінети для профілактичних гінекологічних оглядів, а за необхідності проводиться лабораторне онкоцитологічне дослідження (ПАП-тест);

- в усіх консультативно-діагностичних центрах Одеси є новітні цифрові мамографи для обстеження грудних залоз, а в Приморському районі створено сучасний Центр здоров'я сім'ї;

- для онкоскринінгу внутрішніх органів медзаклади міста оснащені новітнім відеоендоскопічним обладнанням для бронхоскопії, фіброгастроскопії, колоноскопії, цистоскопії, гістероскопії тощо;

- у разі потреби проводяться онкоскринінги з використанням комп'ютерних томографів та рентгенологічної апаратури;

- чоловіки за міською програмою «Здоров'я» можуть пройти профілактичний онкоскринінг простати при зверненні до уролога.

Всі послуги з онкоскринінгу надаються на безоплатній основі в межах державної програми медичних гарантій за направленням від сімейного або лікуючого лікарів.

Також в Одесі продовжує працювати інноваційна міська програма з безоплатної вакцинації дітей від вірусу папіломи людини з метою профілактики раку шийки матки у жінок та інших захворювань репродуктивної системи у жінок та чоловіків.

Департаментом охорони здоров'я Одеської міської ради розроблені інформаційні матеріали щодо профілактики онкозахворювань. Ви можете відсканувати QR-код та дізнатися, які саме види онкоскринінгу вам рекомендовано пройти. А ваш сімейний лікар видасть електронне направлення та скерує до медзакладів, де можна пройти обстеження на безоплатній основі за програмою медичних гарантій.

Новости
Цитата дня

Звернення мера Одеси щодо оплати комунальних послуг

Коментує мер Одеси Геннадій Труханов

  • 25 июл, 10:47
Статьи

Одесса в ЮНЕСКО: новые возможности и высокая ответственность

В начале этого года исторический центр Одессы был включен в Список всемирного наследия ЮНЕСКО. Одесские архитектурные шедевры заняли важное место среди самых известных мировых объектов культурного наследия.

  • 05 дек, 12:23

Для украинских детей стартовала новаторская программа «Полет песни»

«Полет песни» — глобальная инициатива социализации украинских детей, вынужденных покинуть свои дома в результате вторжения России в Украину, с их сверстниками для обучения навыкам эмоционального интеллекта и грамотности.  

  • 20 мар, 12:45
Пресс-центр
Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Новости партнеров

Реализация проектов благоустройства Одессы

Реализация проектов благоустройства Одессы

Строительная компания «Гефест»
Благотворительная организация «Фонд Бумбураса»
Правовая корпорация
Gastrobar Odessa