Авторизация
Всемирный клуб одесситов
10.07.2024   16:36

Мер Одеси: Нам необхідний закон щодо гуманітарних автобусів, які в умовах блекаутів можуть замінити електротранспорт

Відеозвернення мера Одеси щодо використання автобусів, отриманих як гуманітарна допомога.

Як інформує прес-служба мерії, Одеський міський голова Геннадій Труханов звернувся до Уряду країни:

Вже майже півроку простоює 10 автобусів з низькою підлогою та всіма умовами для перевезення людей з інвалідністю, переданих місту порідненим Регенсбургом. У цілому в Україні понад 300 таких автобусів, які так само простоюють у комунальних підприємствах різних міст.

Закон забороняє транспортним комунальним підприємствам отримувати прибуток від використання гуманітарних автобусів. У цьому випадку - виконувати свою статутну діяльність. Хоча надавалися вони саме для цього. 

В умовах блекаутів ці автобуси можуть замінити електротранспорт. Раніше експериментальним шляхом ми довели, що викиди від автобусів Mercedes нульові. На відміну від звичайних маршруток. 

Мінвідновлення  напрацювало відповідний законопроєкт щодо використання КП гуманітарних автобусів. Минуло три місяці, а документ досі не розглянуто.

Вчергове, спільно з громадською організацією, що опікується людьми з інвалідністю, звертаємося до урядовців та парламентарів - прискорити процедуру підготовки та проходження законопроєкту щодо гуманітарних автобусів. Адже за нами стоять українці, які не залишили країну і працюють на її економіку. Та потребують умов, щоб нормально пересуватися містом!

Новости
Цитата дня

Звернення мера Одеси щодо оплати комунальних послуг

Коментує мер Одеси Геннадій Труханов

  • 25 июл, 10:47
Статьи

Одесса в ЮНЕСКО: новые возможности и высокая ответственность

В начале этого года исторический центр Одессы был включен в Список всемирного наследия ЮНЕСКО. Одесские архитектурные шедевры заняли важное место среди самых известных мировых объектов культурного наследия.

  • 05 дек, 12:23

Для украинских детей стартовала новаторская программа «Полет песни»

«Полет песни» — глобальная инициатива социализации украинских детей, вынужденных покинуть свои дома в результате вторжения России в Украину, с их сверстниками для обучения навыкам эмоционального интеллекта и грамотности.  

  • 20 мар, 12:45
Пресс-центр
Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Новости партнеров

Реализация проектов благоустройства Одессы

Реализация проектов благоустройства Одессы

Строительная компания «Гефест»
Благотворительная организация «Фонд Бумбураса»
Правовая корпорация
Gastrobar Odessa