Авторизация
Всемирный клуб одесситов
27.06.2024   17:00

Депутати Одеської міськради написали до держорганів колективне звернення щодо критичного стану з кількістю бригад швидкої допомоги і унеможливлення їх подальшої мобілізації (відеокоментар)

Сьогодні в Одесі гостро стоїть проблема з нестачею фельдшерів та водіїв швидкої допомоги.

Про це повідомляє прес-служба одеської мерії. 

Тільки за останні 9 місяців за різних обставин з Одеського обласного центру екстреної допомоги та медицини катастроф звільнилося понад 600 працівників. Через нестачу кадрів в Одесі щоденно не виїжджає на маршрут 20 машин екстренки. 

За словами мера Одеси Геннадія Труханова, він нещодавно спілкувався з з одеськими бригадами екстреної допомоги.

«Навантаження колосальне. Майстерність водіїв вражає, адже вони повинні за лічені хвилини доставити медиків  на місце, щоб врятувати  життя. Ми всі розуміємо - потрібно виконувати плани мобілізації. Нашим військовим на фронті теж потрібні медики. Але ж не на шкоду тим, хто в тилу. Не можна залишати мільйонне місто, яке потерпає від регулярних ворожих обстрілів, без екстреної допомоги», - сказав мер.

Під час останньої сесії всі присутні депутати Одеської міської ради погодилися, що вже досягнуто критичну межу. Колегіальне депутатське звернення фракції «Довіряй ділам» підтримали усі фракції міськради. Воно буде направлено до відповідальних органів. За словами голови фракції «Довіряй ділам» Олега Етнаровича, це дійсно важливий крок і приклад того, як в Одесі працює «цивільний фронт». 

«Мобілізація працівників «екстренки» - чутливе питання. Це люди, які, зокрема, виїжджають на місця влучень, рятують життя наших громадян. І вони мають також відчувати нашу підтримку», сказав Олег Етнарович.

Новости
Цитата дня

Звернення мера Одеси щодо оплати комунальних послуг

Коментує мер Одеси Геннадій Труханов

  • 25 июл, 10:47
Статьи

Одесса в ЮНЕСКО: новые возможности и высокая ответственность

В начале этого года исторический центр Одессы был включен в Список всемирного наследия ЮНЕСКО. Одесские архитектурные шедевры заняли важное место среди самых известных мировых объектов культурного наследия.

  • 05 дек, 12:23

Для украинских детей стартовала новаторская программа «Полет песни»

«Полет песни» — глобальная инициатива социализации украинских детей, вынужденных покинуть свои дома в результате вторжения России в Украину, с их сверстниками для обучения навыкам эмоционального интеллекта и грамотности.  

  • 20 мар, 12:45
Пресс-центр
Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Новости партнеров

Реализация проектов благоустройства Одессы

Реализация проектов благоустройства Одессы

Строительная компания «Гефест»
Благотворительная организация «Фонд Бумбураса»
Правовая корпорация
Gastrobar Odessa