У засіданні взяли участь: директорка Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради Олена Китайська, представники виконавчих органів Одеської міської ради, керівники міських дитячих поліклінік та пологових будинків, фахівці інклюзивно-ресурсних центрів, голови громадських організацій, які опікуються питаннями осіб з інвалідністю.

Під час заходу учасники ознайомилися з роботою щодо реалізації в місті Одесі пілотного проєкту «Створення системи надання послуг раннього втручання для забезпечення розвитку дитини, збереження її здоров’я та життя». А саме:

– про  успішну  практику, яка існує в дитячих медичних закладах міста щодо раннього виявлення у дітей порушень розвитку або ризику їх виникнення і своєчасного направлення сімей з дітьми до надавачів послуг раннього втручання для отримання такої послуги;

– про результати роботи команд фахівців з раннього втручання, що працюють на базах закладів охорони здоров’я.

Також була представлена орієнтовна програма щорічної конференції «Літня школа раннього втручання – 2024», яка за традицією проводиться в Одесі щороку в липні.

Крім того, учасників засідання ознайомили з заходами, які заплановані в межах реалізації Міської цільової програми «Рівність» щодо надання матеріальної допомоги батькам дітей, які отримують послугу раннього втручання, на закупівлю інформаційно-комунікаційних технологій, та виплати грошової компенсації за придбане адаптаційне обладнання для позиціювання дитини.

Наприкінці заходу присутні обговорили актуальні питання з впровадження послуги раннього втручання в м. Одесі та сформували низку рекомендацій та пропозицій щодо вдосконалення процесу надання цієї послуги мешканцям міста.

Фото: прес-служба мерії.