У ніч з 28 на 29 травня потужна злива обрушилась на Одесу. Фахівці Комунального підприємства «Міські дороги» вже звечора вийшли на чергування вулицями міста для запобігання підтопленням. 

У перші години залпової зливи ситуація ускладнилась, переповнені дощовою водою колектори не встигали відводити її з вулиць міста. 

Як зазначають фахівці, жодна зливова каналізація не здатна вмить відвести таку кількість води з вулиць. В Одесі роботи з відведення дощової води з поверхні автодорожнього покриття проводять постійно, а напередодні ці роботи виконувалися додатково, тому вже протягом 30 хвилин після припинення дощу майже на всіх дорогах було забезпечено проїжджуваність. 

Наразі ще ускладнений рух вулицями: Одарія (Глухий міст), Щоголєва (переповнено каналізацію, відкачує спецтехніка), Хімічна/Промислова (переповнено каналізаційний колектор, вода спадає, транспорт рухається в обидва боки).

Потужні дощові потоки рознесли вулицями міста багато дрібних гілок, листя, бруду та випадкового сміття. Наразі працівники комунальних служб

продовжують роботи з відкачування води та розчищення решіток колекторів, дощоприймачів, зливових каналізацій тощо. 

У ліквідації наслідків негоди задіяно 47 одиниць спецтехніки (канало-промивні машини, намулососи, трактори, підмітально-прибиральні машини та ін.) та 329 працівників КП «Міські дороги».