Авторизация
Всемирный клуб одесситов
07.05.2024   13:30

Як подати заяву до міжнародного Реєстру збитків через Дію (відео)

У травні минулого року Рада Європи створила міжнародний Реєстр збитків, завданих агресією російської федерації проти України, штаб-квартира якого розташована в Гаазі. Мета реєстру – збір заяв і доказів про шкоду та збитки, завдані війною росії проти України, зокрема руйнування. 

Про це повідомляє прес-служба одеської мерії.

Сервіс для подання заяв буде доступний на вебпорталі й у мобільному застосунку Дія. 

Дані з Реєстру стануть основою для майбутніх репарацій, які росія має заплатити за всі руйнування та злочини. Зараз послуга доступна для українців, які мають Акт про пошкоджене майно від місцевої влади. Здебільшого це люди, які подавались на єВідновлення в Дії.

Згодом подати заяву до міжнародного Реєстру збитків буде можливо і без акта, в тому числі, якщо житло знаходиться на тимчасово окупованих територіях або в зоні бойових дій. Механізм подання заяви дуже простий.

Сервіс у Дії та вимоги до розроблення міжнародного Реєстру реалізовано у співпраці з Міністерством цифрової трансформації та Міністерством юстиції за підтримки проєкту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS».

Новости
Цитата дня

Звернення мера Одеси щодо оплати комунальних послуг

Коментує мер Одеси Геннадій Труханов

  • 25 июл, 10:47
Статьи

Одесса в ЮНЕСКО: новые возможности и высокая ответственность

В начале этого года исторический центр Одессы был включен в Список всемирного наследия ЮНЕСКО. Одесские архитектурные шедевры заняли важное место среди самых известных мировых объектов культурного наследия.

  • 05 дек, 12:23

Для украинских детей стартовала новаторская программа «Полет песни»

«Полет песни» — глобальная инициатива социализации украинских детей, вынужденных покинуть свои дома в результате вторжения России в Украину, с их сверстниками для обучения навыкам эмоционального интеллекта и грамотности.  

  • 20 мар, 12:45
Пресс-центр
Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Новости партнеров

Реализация проектов благоустройства Одессы

Реализация проектов благоустройства Одессы

Строительная компания «Гефест»
Благотворительная организация «Фонд Бумбураса»
Правовая корпорация
Gastrobar Odessa