Авторизация
Всемирный клуб одесситов
26.03.2024   17:40

Одесити можуть записатися на здачу донорської крові через систему Helsi. Інструкція

З початку повномасштабної війни потреба в донорській крові залишається стабільно високою. Наразі для посилення спроможності протистояти російській агресії вкрай важливо, щоб до здачі крові долучалися всі українці, які не мають протипоказань щодо донорства.

Про це повідомляє прес-служба одеської мерії.

За два роки завдяки роботі інформаційного проєкту “Донор Одеса” забезпечено близько 8000 донацій крові. За посиланням на телеграм-каналах “Донор Одеса” та “Одеса. Офіційно” всі охочі можуть зареєструватися на здачу крові в зручний для себе час у медичному закладі, а також отримати консультацію з питань щодо донорства.

Наразі у співпраці з проєктом “Донор Одеса” потужну підтримку в поширенні інформації про потреби в донорській крові надає медична інформаційна система Helsi. Як повідомили фахівці Helsi, кожен третій одесит встановив мобільний застосунок з можливістю онлайн-запису до лікаря, історією прийомів, виписаними електронними рецептами, інформацією про проведені щеплення тощо.

На сайті Helsi та в мобільному застосунку виділено окремий розділ “Донорство крові”. Тут кожен користувач може вказати свою групу крові та резус-фактор, щоб отримувати повідомлення про поточні потреби в цій групі крові в своєму місті. Наразі кількість донорських анкет в Одесі, заповнених через Helsi, перевищує 10 000 осіб. Завантажити застосунок і заповнити анкету донора можна за посиланням https://bit.ly/helsi_donor

Інструкція: як зареєструватися в системі Helsi як донор:

На сайті Helsi або у Вашому особистому кабінеті в мобільному застосунку оберіть розділ “Донорство крові”. Зручніше користуватися застосунком Helsi на смартфоні — адже тоді Ви отримаєте push-сповіщення про те, де наразі потрібна кров саме Вашої групи. Застосунок Helsi можна завантажити в Google Play для Android, App Store для iOS та Huawei App Gallery для Huawei.

В анкеті донора у Вашій медкарті Helsi необхідно вказати Вашу поточну область перебування, групу крові та резус-фактор, а також згоду на отримання сповіщень про потребу в донорській крові.

Дані про групу крові та резус-фактор надійно зберігаються в системі Helsi, обробляються алгоритмом, є конфіденційними, не передаються медичним працівникам і до Національних реєстрів служби охорони здоров'я.

Якщо ж Ви не знаєте чи не памʼятаєте групу крові – вкажіть це в анкеті, відмітивши опцію “Не пам’ятаю групу крові та резус”. У такому разі Вам будуть надходити сповіщення про потребу у всіх групах крові у Вашому регіоні. Але не слід хвилюватися – у пункті забору крові перед донацією усім обов’язково перевіряють групу крові та резус.

Алгоритм Helsi моніторить потреби у донорській крові в межах областей. Коли в обраній області виникне необхідність у донорах Вашої групи крові, Ви отримаєте push-сповіщення на смартфон та повідомлення в особистому електронному кабінеті. Ви зможете обирати, чи підходить для Вас локація пункту забору крові і записатися на процедуру за контактами у сповіщенні.

Новости
Цитата дня

Звернення мера Одеси щодо оплати комунальних послуг

Коментує мер Одеси Геннадій Труханов

  • 25 июл, 10:47
Статьи

Одесса в ЮНЕСКО: новые возможности и высокая ответственность

В начале этого года исторический центр Одессы был включен в Список всемирного наследия ЮНЕСКО. Одесские архитектурные шедевры заняли важное место среди самых известных мировых объектов культурного наследия.

  • 05 дек, 12:23

Для украинских детей стартовала новаторская программа «Полет песни»

«Полет песни» — глобальная инициатива социализации украинских детей, вынужденных покинуть свои дома в результате вторжения России в Украину, с их сверстниками для обучения навыкам эмоционального интеллекта и грамотности.  

  • 20 мар, 12:45
Пресс-центр
Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Новости партнеров

Реализация проектов благоустройства Одессы

Реализация проектов благоустройства Одессы

Строительная компания «Гефест»
Благотворительная организация «Фонд Бумбураса»
Правовая корпорация
Gastrobar Odessa