На отримання допомоги від УВКБ ООН вже зареєстровано 306 мешканців і реєстрація триває. Кожній родині призначається свій час, тож процес відбувається без черг і затримок. 

«Ми надаємо допомогу людям, у яких постраждало майно, здоров’я, тобто в них є якісь поранення, а також сім’ям загиблих. Допомога складає 10800 гривень на особу. Вона надається всім членам родини домогосподарства, яке постраждало. Власникам нерухомості, або тим, хто фактично мешкав на момент атаки», - розповіла Марія Акіньшина, регіональна координаторка програми багатоцільової грошової допомоги від УВКБ ООН.

Як зазначила радниця міського голови з соціально-гуманітарних питань Вероніка Етнарович, крім грошової допомоги, благодійні фонди надають й іншу підтримку постраждалим. Це будівельні матеріали для закриття віконних отворів і даху, послуги з харчування, психологічна та юридична допомога. 

«Допомога від міжнародних організацій та благодійників надається усім постраждалим, це стосується і всіх попередніх обстрілів. Ми вдячні міжнародним партнерам і благодійним організаціям за допомогу та співпрацю», - додала радниця міського голови.