Авторизация
Всемирный клуб одесситов
19.03.2024   21:00

У зв'язку з частими тривогами і небезпекою ракетних атак ворога, частина закладів освіти змінює формат навчання

Ті школи і садочки, які використовують укриття більш ніж за 100 метоів від закладів, три дні до канікул працюють дистанційно, всі інши - за розкладом очно.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомила директор департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич.

"Шановні батьки, прошу прочитати уважно!
Майже 200 закладів освіти Одеси мають власні укриття. Всі інші використовують укриття, розташоване в іншій будівлі. Іноді ця будівля за 200-400 метрів. Заклади, що не мають ані власного, ані поруч діючого укриття, працюють виключно дистанційно. Це дві школи і декілька десятків садочків. 
Ми всі бачимо, що останніми днями “загроза балістики” звучить досить часто. Маємо реагувати оперативно та адекватно на виклики.
Тому приймаємо рішення вулицями під час тривог не ходити. Будемо використовувати тільки ті укриття, що ближче , ніж 100 метрів до закладу освіти.
Це означає, що ті школи і садочки, які використовували укриття на більшій відстані, три дні до канікул працюють дистанційно. 
За цей час і за канікули ми максимально розмістимо класи цих закладів У БУДІВЛЯХ ШКІЛ з укриттями. Це вкрай необхідно, аби діти не ходили вулицею під час тривоги!!! Тобто, і уроки будуть в цих будівлях. Так, це важко. Фактично, вся система освіти міста за короткий термін мусить прилаштуватися до нового формату. До когось «підселять» дитячий садочок. У когось в школі буде ще одна школа. Зі своїми вчителями і розкладом. 
Ми розуміємо мінуси цього рішення - нова для дітей будівля, не звичний маршрут, може зменшитися час очного навчання для всіх ( відразу скажу, таких буде небагато, бо укриття все одно використовувались декількома закладами);
Плюс один. Це набагато безпечніше і для дітей, і для педагогів, бо після сигналу ми відразу йдемо в укриття. І не ходимо під загрозою балістики. 
   Зовсім без іронії: будь ласка, не фантазуйте щодо «вони щось знають і перевели дітей через це на дистанційне». Ми всі , одесити, українці, це ЩОСЬ знаємо вже більше двох років, тому намагаємось максимально убезпечити дітей.  
Тому ще раз і коротко. На дистанційне до канікул йдуть тільки ті заклади, які користуються укриттям, що розташоване більш, ніж за 100 метрів до школи чи садочка. 
За канікули розклади будуть створені, ваші побажання щодо форми навчання будуть враховані. Якщо ви вирішите перейти на дистанційне або вважаєте, що так безпечніше і вийдете з дистанційного на очне, зверніться до класного керівника. 
Сьогодні вже готові варіанти, департамент і керівники закладів працюють над найзручнішими маршрутами для учасників освітнього процесу", - зазначила Олена Буйневич.

Новости
Цитата дня

Звернення мера Одеси щодо оплати комунальних послуг

Коментує мер Одеси Геннадій Труханов

  • 25 июл, 10:47
Статьи

Одесса в ЮНЕСКО: новые возможности и высокая ответственность

В начале этого года исторический центр Одессы был включен в Список всемирного наследия ЮНЕСКО. Одесские архитектурные шедевры заняли важное место среди самых известных мировых объектов культурного наследия.

  • 05 дек, 12:23

Для украинских детей стартовала новаторская программа «Полет песни»

«Полет песни» — глобальная инициатива социализации украинских детей, вынужденных покинуть свои дома в результате вторжения России в Украину, с их сверстниками для обучения навыкам эмоционального интеллекта и грамотности.  

  • 20 мар, 12:45
Пресс-центр
Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Детско-юношеский футбольный клуб «Атлетик», Одесса

Новости партнеров

Реализация проектов благоустройства Одессы

Реализация проектов благоустройства Одессы

Строительная компания «Гефест»
Благотворительная организация «Фонд Бумбураса»
Правовая корпорация
Gastrobar Odessa