В Одесі прийнята міська програма допомоги на відновлення за рахунок міського бюджету житла, яке має пошкодження вікон, окрім балконних.

Наразі від громадян на отримання допомоги за пошкоджене житло надійшло близько 3 тисяч звернень, 2700 об’єктів вже обстежено.

Підтверджено надання компенсації 2100 власникам квартир, 1500 одеситів вже отримали цю допомогу від міської ради. Всього з бюджету міста виплачено близько 40 млн грн.

Крім того, одесити отримують допомогу за державною програмою єВідновлення як на компенсацію за пошкоджені об'єкти нерухомого майна, так і за зруйноване житло. Таких заявок отримано 398, з них задоволено 266 на суму 12 млн грн. Два власники зруйнованого житла вже придбали нове житло за програмою єВідновлення.

Алгоритм дій для отримання допомоги на відновлення за рахунок міського бюджету житла, яке має пошкодження вікон (окрім балконних)/ вхідних дверей:

КОМПЕНСАЦІЯ ЗА ПОШКОДЖЕНІ ОБ’ЄКТИ

КОМПЕНСАЦІЇ ЗА ЗНИЩЕНІ ОБ’ЄКТИ

Як отримати  компенсацію за пошкоджені об'єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій. Відеокоментар першого заступника Одеського міського голови Олександра Філатова